No nyt! Joe Sakicin epäseksikkäästä farmitreidistä paljastui lottovoitto – NHL-tilastokärjessä todellinen yllätysnimi

© Kuva: Getty Images

Tuskin edes kovin moni kiekkofani huomasi kevään 2018 siirtorajalla, kun Colorado Avalanche ja New York Rangers vaihtoivat farmipuolustajat Ryan Gravesin ja Chris Bigrasin toisiinsa.

Tästä epäseksikkäästä vaihtokaupasta on kuitenkin paljastunut tämän kauden aikana melkoinen menestystarina Avalanchen GM:lle Joe Sakicille.

Sakic päätti luovuttaa varausnumerolla 32. valitun Bigrasin suhteen ja kaupata tämän 195-senttiseen Gravesiin, jolla ei ollut takana otteluakaan NHL:ssä.

Vastoin monien odotuksia, 24-vuotiaasta Gravesista on kehittynyt tällä kaudella Avalanchen alakerran johtaja.

Kanadalaisjärkäle on pelannut 48 ottelua puolustajalle upein tehopistein 8+11. Gravesin upeista otteista paljon kertoo se, että hän johtaa koko NHL:n tehotilastoa tulikuumalla lukemallaan +34.

Sakic neuvotteli viime kesänä Gravesin kanssa yksivuotisen ja 735 000 dollarin palkan tuovan jatkosopimuksen. Varmaakin varmempaa on se, että tulevana kesänä nuorta Avalanche-puolustajaa odottaa reilu palkankorotus.

Jos Sakicin Avalanche osui kultasuoneen, niin New York Rangersin kohdalla voidaan puhua totaalisesta hutikudista.

24-vuotias Bigras ei nimittäin koskaan pelannut otteluakaan Rangersin NHL-seuran mukana, ja tällä hetkellä puolustaja pelaa Philadelphia Flyersin farmiseuran Lehigh Valley Phantomsin riveissä.