No niin! Kiekkopelissä ikävä välikohtaus – kyseenalainen kappalevalinta aiheutti rasismikohun: ”Ei ollut hyvä läppä eikä aiheuttanut myötäpahaa, vaan sääliä”

© Kuva: Juha Tamminen

Nuorten Aluesarjan kiekko-ottelussa kuohahti lauantaina kunnolla. Eräällä pelikatkolla Myyrmäen hallin ämyreistä alkoi soimaan Kake Singersin hitti “Me halutaan olla neekereitä” samalla, kun vierasjoukkue Kiekko-Tiikerien tummaihoinen pelaaja oli kyyristynyt aloitukseen.

Joukkueen luotsi Jani Heikkonen oli avautunut tapauksesta Facebookin Lätkäjät-ryhmässä. Postauksen näkevät vain ryhmään kuuluvat jäsenet.

– Se kohtelu on välillä aivan uskomatonta ja tahditonta, mitä pelaajat saavat jääkiekkopelissä ihan vastustajan pelaajista, katsojista vastustajajoukkueen toimitsijoihin asti, Heikkonen avautui.

Luotsi jätti vastuuta lukijalle.

– Voitte varmaan kuvitella, mistä sanoista ja huuteluista on kyse.

– Miten joku vielä tänä päivänä kehtaa laittaa tuollaisen biisin julkiseen soittolistaan. Tämä ei ollut hyvä läppä eikä aiheuttanut myötäpahaa, vaan sääliä.

Kiekko-Tiikerien joukkueenjohtaja Erkki Ripatin mukaan kyseessä oli epäonninen sattuma. Etenkin 1970-luvun lopulla suositun teatterikoululaisten muodostaman huumori-iskelmämusiikkiyhtyeen biisi oli yksi muiden joukossa soittolistalla.

Hänkin allekirjoitti rasististen huuteluiden kuuluvan peleissä ajoittain.

– On saanut vuosien saatossa tuta, että muutaman kerran vuodessa tulee vastaavia tapauksia. Milloin katsomosta, milloin kentällä pelaajien kesken.

– Kiusaamiseen ja rasismiin on nollatoleranssi.

Kotijoukkue EVU voitti maalikarkelot 9-4.

Asiasta kirjoitti ensiksi Helsingin Sanomat.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)