Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisaurakka jatkuu välierissä, sillä Nuoret Leijonat kukisti torstai-iltana Yhdysvallat maalein 1-0.

Ensimmäisessä erässä riitti tapahtumia, vaikka maaleja ei nähtykään, sillä Suomen ja Yhdysvaltojen pelaajat sortuivat rumiin taklauksiin, mutta selvisivät tempuistaan vähällä.

Ensin Nuorten Leijonien Kristian Tanus niittasi kyynärpäällä vastustajaa suoraan päähän, muttei saanut tilanteesta lainkaan rangaistusta, sillä se meni kokonaan ohi tuomaristolta.

Toisessa tilanteessa Yhdysvaltojen John Beecher taklasi puolestaan törkeästi Eemil Erholtzia selästä. Suomen hyökkääjä lensi kasvot edellä päin laitaa ja joutui pukukoppiin paikattavaksi, mutta pystyi jatkamaan ottelua. Beecher sai tempustaan vain kahden minuutin rangaistuksen.

Toisessa erässä joukkueet jäivät yhä maaleitta, vaikka kummatkin pystyivät luomaan muutaman vaarallisen maalipaikan.

Päätöserän osuma riitti

Kolmannessa erässä Nuoret Leijonat onnistui viimein maalinteossa ylivoimalla, kun Joonas Oden laukoi kiekon upeasti yläkulmaan, kun kolmatta erää oli pelattu reilut neljä minuuttia. Osumaan huikean syötön tarjoili Tanus.

Maalin jälkeen Suomi joutui puolustuskannalle, mutta kesti lopulta päätössummeriin saakka, kiitos Justus Annusen häikäisevän nollapelin.

Seuraavaksi Nuorten Leijonien pelit jatkuvat MM-välierissä.

Mikäli haluat tutustua MM-turnauksen tuloksiin, otteluohjelmaan ja kisauutisiin, niin voit tehdä sen halutessasi täältä.