KHL:n suomalaispelaajien maaliennätys menossa murskaksi – muistatko ketkä sen vielä toistaiseksi jakavat?

© Kuva: www.hcdinamo.by

Kuluvalla kaudella KHL:ssä kovalla tahdilla maaleja mättänyt Teemu Pulkkinen laittaa erittäin suurella todennäköisyydellä sarjan suomalaispelaajien yhden kauden maaliennätyksen uusiksi.

Dinamo Minskissa kautensa aloittanut ja joulukuun lopulla Dinamo Moskovaan siirtynyt 28-vuotias laituri on sytyttänyt punalampun itäliigassa tällä kaudella jo 21 kertaa.

Sinivalkoisten pelaajien yhden runkosarjakauden ennätyksen jakavat toistaiseksi 22 häkkiä mieheen iskeneet Esa Pirnes ja Juhamatti Aaltonen.

Nykyisin Viasatin kiekkokommentaattorina tuttu Pirnes latasi lukemat kaudella 2008-09 Atlant Mytishchin väreissä ja Pelicansissa edelleen pelaauraansa jatkava Aaltonen puolestaan 2011-12 kiekkoillessaan Metallurg Magnitogorskin riveissä.

Pulkkisella on vielä seitsemän runkosarjapelia aikaa rikkoa ennätys ja seuraavaa mahdollisuus heiluttaa verkkoa tulee torstaina, kun moskovalaisryhmä saa vastaansa KHL:n häntäpään joukkueisiin kuuluvan Dinamo Riikan.

KHL-ennätykseen on vielä matkaa, sillä sarjan kaikkien aikojen ykköstykki Sergei Mozjakin latasi kaudella 2016-17 peräti 48 osumaa. Kaikkiaan konkarihyökkääjä on iskenyt toistaiseksi KHL:n runkosarjassa peräti 338 maalia.