JYP-puolustajalle pitkä kakku uuden säännön nojalla – menikö tämä nyt oikein?

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan kurinpito on määrännyt JYPin Roni Allenin viiden ottelun pelikieltoon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Rike tapahtui JYPin ja KooKoon välisessä ottelussa.

Allenin taklauksen uhriksi jäi Toni Suuronen. Suuronen oli kontaktin saadessaan kumartuneena, mikä herätti paljon mielipiteitä pelikiellon tarpeellisuudesta. Pelikielto on linjassa uuden säännön kanssa, jonka mukaan päähän kohdistuneesta taklauksesta tulee tuomita minimissään viiden ottelun pelikielto.

– Kurinpitodelegaatio on katsonut tilannetta koskevat videot ja kuullut pelaajan ja JYPin lausuman. Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan JYPin puolustusalueella KooKoon Suuronen saa päätytilanteesta tulevan kiekon haltuunsa B-pisteen tuntumassa ja lähtee nousemaan kohti JYPin maalia. Samaan aikaan Suurosta vastaan tulee Allen, joka taklaa Suurosta. Taklaus kohdistuu osittain Suurosta päähän, päätöstä perustellaan.

Voit katsoa Allenin taklauksen alta.