Kaikki näytti hyvälle vielä pari viikkoa sitten. Jokerit porhalsi 14 pelin pisteputkessa ja kohenteli asemiaan kierros kierrokselta läntisen konferenssissa. Sittemmin Jokerien kurssi kääntyi laskuun, kun se on hävinnyt neljästä edellisestä pelistään kolme.

Tappiot tulivat vieläpä rumin lukemin, kun Severstal Tsherepovets kurmutti Jokereita Tallinnassa maalein 5-2, SKA oli Pietarissa parempi maalein 4-1 ja toissapäivänä Barys Nur-Sultan haki Harwallilta 5-1-voiton.

KHL:n runkosarjaa on pelaamatta noin kuukauden päivät ja Jokerien pitää laittaa pudotuspelivaihde silmään. Kuukauden aikana narripaitojen pitää teroittaa keihään kärki playoff-vireeseen ja luoda mahdollisimman otolliset asetelmat pudotuspeleihin.

– Pleijarimaailma on sitten aivan oma juttunsa. Pelataan neljästä voitosta ja tahkotaan joka toinen päivä samaa jengiä vastaan. Siinä punnitaan sitten valmennusta, jonka pitää analysoida mihin vastustajassa iskeä ja mihin omassa pelissä pureutua, toteaa ex-jokeripakki Sami Helenius SuomiKiekko-sivustolle.

Jokerit ei ole kyennyt aiempina pudotuspelikeväinä horjuttamaan lännen isoja seuroja.

– Isoilla on isot rosterit ja ne kärsii loukkaantumiset paremmin sekä antaa mahdollisuuden laajempaan peluutukseen. Kyllä Jokereillakin tänä vuonna rosteria löytyy. Toivotaan, että jätkät pysyy terveinä, Helenius toteaa.

Jokerit pyrkii takaisin voittokantaan torstaina, kun vieraaksi Hartwall Arenalle saapuu Admiral Vladivostok. Se ei ole ollut Jokerien tapaan parhaassa tikissä viime aikoina ja on hävinnyt 11 viime pelistään peräti yhdeksän.

Jokerit – Admiral Vladivostok torstaina klo 18.30. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.