Jesse Puljujärvi päätymässä sittenkin kauppatavaraksi NHL:ssä? Lehti: ”Realistisin vaihtoehto olisi…”

© Kuva: Getty Images

Siirtohuhuissa syksyn ja alkutalven aikana lähes päivittäin pyörineen Jesse Puljujärven NHL-oikeuksien kauppaaminen on noussut jälleen kuumaksi puheenaiheeksi taalaliigan siirtotakarajan lähestyessä.

Mediajätti The Athletic nostaa Puljujärven seitsemänneksi listallaan, jossa se arvioi todennäköisempiä siirtotakarajalla seuraa vaihtavia pelaajia. Puljujärven NHL-oikeudet omistava Edmonton Oilers kaipaa syvyyttää hyökkäykseensä, minkä vuoksi seura saattaakin harkita tosissaan Puljujärven NHL-oikeuksien kauppaamista vaihdossa vaikkapa viimeistä sopimuskauttaan pelaavaan syvyyshyökkääjään.

21-vuotiaan hyökkääjän kohdalla tämä tarkoittaisi sitä, että mies voisi neuvotella ensi syksyksi NHL-sopimuksen jonkun muun kuin Oilersin kanssa.

– Edmonton sai Puljujärvestä 7-8 tarjousta elokuun ja marraskuun välisenä aikana. GM Holland oli henkilökohtaisesti seuraamassa pelaajan otteita Venäjän EHT-turnauksessa. Seura todennäköisestä uskoo Puljujärven olevan tällä hetkellä korkeintaan kolmosketjun tason laituri NHL:ään. Ehkä paras ratkaisu olisi vaihtaa Puljujärvi jonkin toisen seuran ongelmapelaajaan, The Athletic pyörittelee.

Järkeenkäyvänä vaihtoehtona Puljujärvi-siirron kauppanappulaksi saattaisi hyvinkin toimia New York Rangersin ruotsalainen kärkivaraus Lias Andersson, joka riitautui taannoin seuransa kanssa pahemman kerran ja odottelee tällä hetkelllä mahdollista siirtoa kotimaassaan. 17 ottelua Rangersissä alkukaudella pelannut 21-vuotias Andersson varattiin Rangersiin kesän 2017 varaustilaisuuden avauskierroksella numerolla 7.

LISÄÄ AIHEESTA: Edmonton-pomo kommentoi Jesse Puljujärven mahdollista NHL-siirtoa: ”Neljä vaihtoehtoa”