Jälleen rauha maassa! Pelaajayhdistys raivostui – Liiga tarkensi nyt kurinpitolinjauksiaan

© Kuva: Ilari Isotalo

Liiga suututti pelaajia edustavan Suomen Jääkiekkoilijat ry:n (SJRY) tehtyään joulukuussa päätöksen, jonka mukaan kaikista päähän kohdistuvista ja ottelurangaistuksen arvoiseksi katsottavista taklauksista annetaan jatkossa vähintään viiden ottelun pelikielto. (Lue uutinen täältä)

SJRY:n ärsyyntymisen taustalla oli seikka, että Liiga ohitti yhdistyksen mukaan päätöksellään pelaajien lisäksi myös seurat, valmentajat, tuomarit ja kurinpidon.

Nyt myrsky näyttäisi kuitenkin laantuneen, sillä Liiga ja SJRY julkaisivat keskiviikkona tiedotteen, jonka mukaan ne ovat keskustelleet päähän kohdistuvista taklauksista ja niiden sanktiosta, sekä sopineet seuraavaksi tehtävistä päätöksistä.

Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltusen, sekä SJRY:n puheenjohtaja Sean Bergeinheimin allekirjoittaman tiedotteen mukaan pelaajilta mahdollisessa pelikiellossa pidätettävä palkan osa määräytyy uudesta kurinpitolinjauksesta huolimatta kuitenkin kauden aiemman linjauksen ja pelaajasopimuksen ehtojen mukaisesti.

Liiga myös tarkentaa viiden ottelun pelikiellon minimirangaistuksen koskevan vain vain taklaustilanteita. Muista sääntöjen mukaan päähän kohdistuneiksi taklauksiksi luettavista rikkeistä voidaan sen mukaan antaa myös lyhyempi pelikielto.

Liiga ja SJRY perustavat myös rahaston, jonka tarkoituksena on edistää päävammojen ehkäisyä, hoitoa ja tutkimusta sekä edistää muitakin pelaajien turvallisuuteen liittyviä asioita. Päähän kohdistuneista taklauksista annettujen pelikieltojen osalta pelaajilta pidätetyt palkan osat siirretään tähän rahastoon.

Molemmat osapuolet vakuuttavat jatkavansa yhteistyössä lajin ja pelaajien turvallisuuden kehittämistä.