Liiga tiedottaa tehneensä hallituksen kokouksessaan päätöksiä toimenpiteistä, joiden tarkoituksena on edelleen vähentää päähän kohdistuneita taklauksia.

Tiedotteen on allekirjoittanut hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen.

Kuluvan kauden runkosarjassa on puoliväliin tultaessa tilannehuoneen tarkastamana todettu 29 päähän kohdistunutta taklausta, kun koko viime kaudella niitä oli yhteensä 98.

Liigan hallitus toteaa kehityksen olevan oikeansuuntainen, mutta etenemisvauhti ei tyydytä. Sen vuoksi tiedotteessa kerrotaan muutoksista, jotka astuvat voimaan keskiviikkona.

Liigan hallituksen päätökset:

1) Liigan kurinpitomenettelyssä päähän kohdistuvista taklauksista annettavia sanktioita kovennetaan välittömästi. Jatkossa kaikista päähän kohdistuvista ja ottelurangaistuksen arvoiseksi katsottavista taklauksista annetaan vähintään 5 ottelun pelikielto. Liigan voimassa olevien kurinpitosääntöjen mukaan kurinpitodelegaatio voi määrätä pelikieltoa enintään 60 ottelua tai 9 kuukautta, ja tätä pidempi pelikielto on myös mahdollinen vaatien Liigan hallituksen hyväksynnän.

2) Liigan hallitus asettaa asiantuntijaryhmän suunnittelemaan turvallisuutta lisääviä sääntömuutoksia sekä sääntötulkintoja, ja haluaa, että Suomi kulkee asian kehittämisen suhteen kansainvälisen kehityksen eturivissä. Asiantuntijaryhmään kutsutaan pelaajien, valmentajien ja tuomareiden edustajia, ja se osallistuu myös kansainväliseen keskusteluun sääntöjen kehittämisestä.

3) Liigassa tehtävää työtä päävammojen diagnosoimisen ja hoitamisen kehittämiseksi jatketaan, ja kaikki Liiga-seurat velvoitetaan vammarekisterin ylläpitämiseen.

4) Liigan hallitus esittää vetoomuksen kaikille suomalaisen jääkiekon toimijoille kannustaa ja kehittää lajin pelaamista kanssapelaajaa ja hänen turvallisuuttaan entistä paremmin huomioivaan suuntaan.