Pelaajayhdistys jyrähti Liigalle: Yksipuolinen päätös kurinpidon kiristämisestä ei miellytä – ”Kyseenalaistamme tämän”

© Kuva: Ilari Isotalo

Pelaajayhdistys Suomen Jääkiekkoilijat ry (SJRY) on ottanut kantaa Liigan hallituksen joulukuussa tekemään päätökseen koventaa päähän kohdistuneista taklauksista tulevia rangaistuksia.

Yhdistyksen puheenjohtaja Sean Bergenheimin allekirjoittamassa tiedotteessa pelaajien edunvalvoja kritisoi voimakkaasti Liigan hallituksen yksipuolista ratkaisua asiassa.

– Hiltusen (Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen) näkemyksien mukaan liigahallituksessa on paras asiaan liittyvä asiantuntemus, mutta kyseenalaistamme tämän ja katsomme, että isot päätökset tulisi tehdä yhdessä pelaajayhdistyksen (pelaajien) ja suomalaista jääkiekkoilua edistävien asiantuntijoiden kanssa, tiedotteessa todetaan.

Liigahallituksen toimintatapa aiheuttaa SJRY:n paheksuntaa, sillä se ohitti yhdistyksen mukaan päätöksellään pelaajien lisäksi myös seurat, valmentajat, tuomarit ja kurinpidon.

– Liigan, pelaajayhdistyksen sekä liiton yksiselitteinen tavoite on tehdä jääkiekosta entistä turvallisempi. Olemme Suomessa todistetusti (tilastot) ottaneet askelia oikeaan suuntaan ja työ turvallisuuden eteen tulisikin jatkua, jotta kehitys pysyy saman suuntaisena, SJRY toteaa.

SJRY:n kannanotto löytyy kokonaisuudessaan yhdistyksen kotisivulta täältä.