Los Angeles Kingsistä Montreal Canadiensiin siirtynyt Ilja Kovaltshuk, 36, ylsi heti ensimmäisessä Habs-pelissään pisteille tiistaiyönä. Pelaaja saalisti syöttöpisteen 2-3-tappioon päättyneessä Winnipeg Jets -ottelussa.

– Nämä muutamat päivät ovat uskomattomia. Arvostan sitä suuresti, miten fanit ja kaverit ovat toivottaneet minut tervetulleeksi, konkari sanoi Canadiensin kotisivuilla.

Kovaltshuk kellotti debyytissään peliaikaa reilut 19 minuuttia. Venäläisen tehotilasto jäi aiempaan nähden häikäisevästi peräti kaksi pinnaa plussalle. Plusmiinuslukema oli Habs-hyökkääjistä paras. Kruunuksi pelaaja palkittiin ottelun kolmostähtenä.

Venäläinen teki myös eräänlaista Canadiens-historiaa. Hän on vasta kolmanneksi vanhin pelaaja seurassa, joka on yltänyt pisteille kyseisessä joukkueessa debyyttipelissään.

Vanhempina pisteille ensiesiintymisessä ovat pystyneet Jack Laviolette ja Robert Lang.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Ilya Kovalchuk is the third-oldest player in @CanadiensMTL history to record a point in his team debut. #NHLStats

– Tappio oli turhauttava, koska (Carey) Price antoi meille saumat pysyä pelissä. Muutamat virheet kostautuivat meille.

– Mutta pidin siitä, millä tavalla taistelimme loppuun saakka. Se todisti isosti sen, ettemme anna koskaan periksi. Jatkamme töiden tekoa ja parannamme.

36-vuotiaan debyytti Habs-paidassa oli siinä mielessä häikäisevä, että ennen tätä koitosta esimerkiksi tehotilasto näytti lukemaa -10. Se oli kertynyt vain 17 Kings-pelissä.

– Voin olla paljon parempi, mutta valmentaja antoi minulle paljon jääaikaa. Etsin peliäni. Meillä on vielä pitkä tie kuljettavana. Meidän on pelattava hieman yksinkertaisemmin.

Kovaltshuk sai kehuja.

– Hän oli huikea, hän toi energiaa aimoannoksen, Canadiensin maalit latonut Ben Chiarot ylisti.

Päävalmentaja Claude Julienin mukaan Kovaltshuk ”oli hyvin mukana”.

– Hän oli innostunut tekemään hommia molemmissa päissä kaukaloa. Hän halusi näyttää, että hän on edelleen täynnä kiekkoa, luotsi muotoili lisäksi.

Kovaltshuk siirtyi juhannuksena 2018 Kingsiin ilmoituksensa mukaan siksi, että hän haluaisi voittaa urallaan Stanley Cupin. Vaikka Habs kyntää nyt syvällä, on se lähtökohtaisesti tässä porukassa lähempänä kuin losangelesilaisporukassa.

LUE MYÖS:
NHL:ssä jälleen valmentajapotkut! Suomalaisjoukkueen sukellus sai riittää