Liigan syyskausi on takana, ja nyt joukkueet ovat paraikaa ansaitusti joulupatojen ja muiden -herkkujen ääressä. Mutta ketkä pelaajat pettivät Liigan runkosarjakauden ensimmäisen puoliskon aikana ollen pahimpia pettymyksiä?

Kokosimme syyskauden kymmenen pahiten pettänyttä pelaajaa. Mitä ajatuksia oheinen ranking herättää? Huomioithan ne seikat, että tilastoja on korostettu tietoisesti lähes jokaisen pelaajan kohdalla, ja että juttu on kirjoitettu 17. joulukuuta.

10. Stefan Steen, Sport

Vaasalaishankinta on ollut kaukana siitä, mitä häneltä luultavasti odotettiin. Kiekot ovat tarttuneet kaikkea muuta kuin varmasti, eikä vahti ole onnistunut löytämään edes jatkuvia huipputasaisia otteita oikein missään vaiheessa. Tilastot viikko ennen aattoa: 87,44 ja 3,22.

9. Santtu Kinnunen, Pelicans

Florida Panthersiin juhannuksena 2018 seitsemännellä kierroksella numerolla 207 varattu pakki ei ole pystynyt ottamaan sitä steppiä, mitä moni ehkä odotti. Pelicansin vuonna 1999 syntynyt lupaus on ollut kuin varjo hyökkäyspelissä viime kauteen verrattuna, ja onpa tekeminen ollut myös alakerrassa hasardia. Viikko ennen jouluaattoa 0+1=1 ja -10.

8. Kalle Valtola, KooKoo

Kouvolalaisten paidassa viime kaudella pakin paikalta oivat tehot 7+10=17 viimeistellyt puolustaja ei ole saanut tällä kaudella mitään aikaseksi – joskin vastuuta on irronnut vain kourallisessa pelejä. Mennyt talvi loi niskaan kenties odotuksia, mutta nyt suurin osa syksystä on mennyt Mestiksen puolella TUTO Hockeyssa tehokkaasti.

7. Ryan Wilson, KalPa

Ensimmäisellä liigakaudellaan pakki latoi tehot 1+11=12 ja sai tehotilaston 13 astetta plussalle. Viime kaudella vastaavat kategoriat näyttivät lukemia 1+13=14 ja -14, tältä kaudelta ne olivat 0+3 ja -10. Ihan kuin Wilson putoaisi kuukausi kuukaudelta Liigan vauhdista.

6. Tony Sund, TPS

Suurin odotuksin San Jose Sharksin organisaatiosta tullut Sund ei löytänyt oikein missään vaiheessa punaista lankaa, eikä hän ole onnistunut tuomaan turkulaisjoukkueeseenkaan lisäarvoa. Pisteet 2+5=7 (-7) olivat joulun alla viime kauden ihmeelle (8+27=35, +3) auttamatta liian vähän.

5. Jasper Lindsten, Kärpät

Moni ei välttämättä edes muista sitä, että oululaisjoukkueessa pelaa tämän niminen hermanni. Liigan tehotilaston kaudella 2016-17 TPS:ssä voittanut Lindsten oli pelannut Venäjän EHT-turnausviikonloppuun tultaessa 13 ottelussa tehoin 0+1=1. Siirto Kärppiin ei tainnut tehdä nannaa.

4. Jesse Mankinen, Pelicans

Yritys ja liike luistimilla ovat kovaa, mutta viimeistely tehotonta pelistä toiseen. Mankinen oli iskenyt joulukuun puoleen väliin tultaessa kauden 31 ottelussa tehot 3+1=4, kun esimerkiksi viime kauden saldo oli hänen ennätyksensä 14+25=39. Jos ei ole Pelicans saanut missään vaiheessa juonesta kiinni, niin sama laulu koskee lahtelaishyökkääjääkin. Mankiselle on tulossa pisteiden valossa huonoin liigakausi kahdeksaan vuoteen.

3. Topi Jaakola, Pelicans

Alkukaudesta ulapalla, sen edetessä sai juonesta kiinni, ja nyt taas ulapalla. Jaakola on kuin koko Pelicans pienoiskoossa. Mistään ei oikein tahdo tulla mitään. Kauden 25 ottelua olivat tuoneet tehot 2+5=7, tehotilaston lukema -11 oli järkyttävä joukkueessaan kärkipakin statusta nauttivalle pelaajalle.

2. Lennart Petrell, HIFK

HIFK:n kipparina aloittanut konkari luopui kesken kauden natsoistaan, jotta hän voisi keskittyä omaan tekemiseen mahdollisimman hyvin. Se onkin ollut kaukana hyvästä niin pelillisesti kuin tehojen valossa. Pisteitä oli kertynyt vasta mallia 1+1=2. Huono saldo kipparille, onneton tuloksen teosta vastuussa olevalle pelaajalle.

1. Ilari Filppula, TPS

TPS-konkarilla oli viikkoa ennen jouluaattoa kasassa tehot 4+13=17, plusmiinustilasto näytti lukemia -12. Konkari on ollut ilman muutamia valonpilkahduksia täysin kuistilla, eikä hän ole saanut TPS:ään minkäänlaista eloa korpivaelluksen aikana.