Tätä näkee todella harvoin: Verille taklattu Nuorten Leijonien lupaus pelasi omaa liigajoukkuetta vastaan – ”Se on ihan sama, kenen paita on päällä”

© Kuva: Leijonat.fi

LAHTI. Hyökkääjä Patrik Puistolalle, 18, syksy oli monellakin tapaa erilainen kuin monelle muulle pelaajalle. Maailmanmestari Pasi Puistolan poika pelasi Liigaa Tapparasta lainalla Jukureissa omaa seuraansa vastaan, ja lisäksi eräässä Jukurien pelissä hyökkääjä loukkaantui hirvittävän näköisesti.

Oman värinsä syksyyn toi myös nimeäminen alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen. Se pelaa vuodenvaihteessa Tsekin MM-kisoissa puolustaen maailmanmestaruuttaan. Kun Nuoret Leijonat muodostuu pääasiassa liigalupauksista, on joukkueessa siis arjessa keskenään vihollisia olevia pelaajia.

– Meillä on kyllä tosi hyvä henki tässä. On taitavia pelaajia ja uskon, että meillä on mahdollisuudet ihan mihin vaan, jos pelataan hyvin, Liigassa syksyllä 22 ottelua tehoin 3+3=6 pelannut Puistola näkee.

– Uskon, että meillä on mahdollisuudet ihan mihin vaan, jos pelataan hyvin.

Hän, jos joku osaa asettua joukkueeseen kuin joukkueeseen. Mikkelissä lainalla seitsemässä ottelussa viilettänyt hyökkääjälupaus kohtasi oman työnantajansa, eli Tapparan 29. marraskuuta. Jukurit johti ottelua pitkälle 2-0, mutta taipui lopulta 2-3-tappioon ottelussa, jossa Puistola esiintyi tehoitta reilut 13 minuuttia.

– Oli se vähän erilaista, kun jotain muuta joukkuetta vastaan, kun oli tuttuja kasvoja. Mutta loppujen lopuksi se oli yksi peli muiden joukossa. Yritin olla kiinnittämättä huomiota siihen, että ketä on vastassa ja yritin saada itestäni parhaan irti. Mun mielestä se oli iteltä ihan hyvä peli.

Eli sille paidalle pelataan, mikä on päällä, vaikka vastassa olisikin oma joukkue?

– Joo, just näin. Se on ihan sama, kenen paita on päällä. Oli se seurajoukkue tai maajoukkue. Pelataan täysillä ja annetaan kaikkensa.

– Se on ihan sama, kenen paita on päällä. Oli se seurajoukkue tai maajoukkue. Pelataan täysillä ja annetaan kaikkensa.

Toista tamperelaisjoukkuetta, eli Ilvestä vastaan kolahti kunnolla muutamaa päivää myöhemmin. Tupsukorvien Panu Mieho taklasi vuonna 2001 syntyneen lupauksen verille avauserässä, jonka takia erätauko alkoi etuajassa. Puistola kannettiin kaukalosta paareilla pois.

– Niitä tulee, olen yrittänyt unohtaa sen asian ja mennä eteenpäin. Ettei kiinnitä siihen huomiota.

Mieho oli pahoitellut tilannetta Puistolalle ja lisäksi pelaaja sai tukea läheisiltään ja kavereiltaan. Mikkelin reissu olikin Puistolalle antoisa. Kun kyseessä on vasta 18-vuotias toisen kauden liigapelaaja, on vastuu aina hyvästä. Popcorn-osasto ei kehitä tippaakaan.

– Sain isomman roolin ja kilpailutilannetta. Sain vastuuta ylivoimallakin, se vastasi odotuksiini. On kivempaa pelata, oli vielä hyvät kenttäkaverit.

SuomiKiekon saamien tietojen mukaan voi olla mahdollista, että hyökkääjä palaisi vielä uudestaan lainalle Jukureihin. Vai meinaako Puistola sittenkin raivata paikan Tapparan kokoonpanosta MM-kisojen jälkeen?

– Noo, se on sen ajan murhe. En halua sitä alkaa miettimään vielä, keskitytään kisoihin, pelaaja sanoo.

– Aika pitkälti peli kerrallaan on mentävä ja lähdettävä rakentamaan hommaa.

Suomi aloittaa nuorten maailmanmestaruuden puolustamisen tapaninpäivänä Trinecissä Ruotsia vastaan.

– Aika pitkälti peli kerrallaan on mentävä ja lähdettävä rakentamaan hommaa. Jos alkaa miettimään liian pitkälle, niin aika vaikeeta tulee olemaan, Carolina Hurricanesin viime juhannuksen kolmannen kierroksen 73. varaus järkeilee.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)