Suomalainen NHL-vahti saa rajua kritiikkiä arvostetulta jenkkisivustolta: ”He tarvitsevat oikean ykkösvahdin – tässä suurin ongelma”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalo nappasi seuransa ykkösvahdin paikan täksi kaudeksi kaksinkertaisen Vezina-voittaja Sergei Bobrovskin siirryttyä vapaana agenttina Florida Panthersin riveihin.

Porilaistorjujan alkukausi on kuitenkin sujunut tahmeasti. 25-vuotias maalivahti on pelannut tähän asti 23 peliä torjuntaprosentilla 90,3 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,81. Arvostettu The Athletic -sivusto rankkaakin suomalaisen yhdeksi NHL:n alkukauden pahimmista pettymyksistä.

– Korpisaloa kohti ammutut laukaukset tulevat Clear Sightin mukaan lähestulkoon koko sarjan vaarattomimmilta paikoilta. Silti hänen torjuntaprosenttinsa on yksi NHL:n heikoimmista. Tämä on iso ongelma, sivusto sivaltaa ja jatkaa:

– Columbus on ollut yksi NHL:n parhaita joukkueita, mitä tulee maalia kohti päästettyjen laukausten vetosektoreihin. Heiltä puuttuu vain maalivahti, joka torjuisi nuo kiekot. Sama pätee Los Angeles Kingsin Jonathan Quickiin, joka on parin viime kauden aikana päästänyt huomattavasti enemmän laukauksia, mitä joukkueen antamien vetopaikkojen vaarallisuus edellyttäisi. Columbus on samassa tilanteessa. Joukkue Korpisalon edessä pelaa yllättävän hyvää kiekkoa, he vain tarvitsevat kipeästi NHL-tason ykkösmaalivahdin, sivusto päättää.

Blue Jacketsin pudotuspelimahdollisuudet näyttävät tällä hetkellä heikoilta. Joukkue on jäänyt idän viimeisestä villi kortti -paikasta jo 10 pisteen päähän ja se makaa koko konferenssin 13. sijalla takanaan vain heittopusseiksi kauden alla ennakoidut Ottawa Senators, Detroit Red Wings sekä floppiseura New Jersey Devils.