Sebastian Aholta huvittavia kommentteja NHL:n juhlamaalistaan – näkikö Teuvo Teräväinen hänet antaessaan järjettömän passin? ”Haluaisin sanoa kyllä, mutta…”

© Kuva: Getty Images
Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Carolina Hurricanesin suomalainen tehomies Sebastian Aho kiskoi keskiviikkoyönä kaksi pömpeliä Edmonton Oilersia vastaan. Canes voitti 6-3 pelin, jossa suomalaissentteri nosti uransa maalimäärän kolminumeroiseen summaan.

Kun raumalaislähtöisen pelaajan tarkka saldo uran 273 runkosarjapelissä on nyt 101+125=226, puhkaisi Aho 100 tehdyn maalin historiallisen nopeasti kautta Carolina Hurricanesin ja sitä edeltäneen Hartford Whalersin historiassa.

Aho paiskoi sata häkkiä kasaan noiden seurojen historiat huomioiden peräti kuudenneksi nopeimmin. Kaikkein nopeimmin sataan maaliin pystyi aikoinaan Whalersissa Sylvain Turgeon, joka ylsi tuohon 187 ottelun kohdalla kaudella 1985-86.

Seurahistoriassa lähes yhtä kovaan maalitehtailuun on pystynyt Sami Kapanen. Hän nakutti satasen rikki 345. pelissään millenniumin alussa sesongilla 2000-01. Se on hienosti kymmenenneksi nopein suoritus tässä kategoriassa.

Huumori lentää

Itse pelissä Oilers tuli kolmen maalin takaa tasoihin päätöserän alussa. Vain muutamia minuutteja myöhemmin Jordan Martinook tempaisi 3-4-voittomaalin, jonka jälkeen Canes meni menojaan.

– Olimme siinä tavallaan vaikeuksissa. Ne painoivat päälle todella kovasti, Aho muotoili seuran kotisivuilla.

Carolina iski Oilersin reppuun kolme ylivoimamaalia, Edmonton osui vastaavasti vain kerran.

– Ne johtivat meidät voittoon, Aho arvioi.

Vaikka vaatimattomuus on kaunista, niin kyllä yksi Hurricanesin juhlien avaimista oli suomalaistykki tehoineen 2+0=2. Sentterin ensimmäinen maali oli aivan jäätävä taidonnäyte hänen ja laituri Teuvo Teräväisen yhteenpelaamisesta. Näet maalin tästä jutusta.

Mitenhän on, havaitsiko Teräväinen Ahoa antaessaan järjettömän passin tämän uran sadanteen maaliin?

– Ei, kait. Haluaisin sanoa kyllä, mutta edes Turbo ei kait voi sanoa niin, luultavasti. En tiedä. Teidän pitäisi kysyä sitä häneltä itseltään. Hän voi valehdella vähän, suomalaistykki veisteli.

Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!