Nashville Predatorsin kyntäminen NHL:ssä jatkuu vain. Kun läntisessä konferenssissa vasta kymmenentenä keikkuva viime vuosien menestyjälauma otti Pittsburgh Penguinsilta käkättimeen lauantaiyönä luvuin 2-5, sai joukkueen kauden mollivoittoinen tekeminen jatkoa taas.

Predatorsin kenties jopa suurin murheenkryyni on ollut kokenut suomalaisvahti Pekka Rinne, jonka hyppysiin kiekko ei ole meinannut tarttua millään. Samaa oli ikävä kyllä havaittavissa Pensiäkin vastaan, sillä suomalainen otettiin jo avauserässä maalilta pois 1-3-tilanteessa.

[nosto tasoitus=”oikea”]- On hienoa nähdä Riikolan nousevan maalintekijätilastoon.[/nosto]

Rinne kerkesi pelata vajaat 15 minuuttia päästäen kuudesta kudista surkeasti kolme selkänsä taakse. Kummoinen ei ollut maalille tulleen Juuse Saroksenkaan urakka kiekon lipsahtaessa selän taakse kahdesti 19 laukauksesta.

Suomalaiskaksikkoa kuritti pahiten todellinen sinivalkoinen yllättäjä, pelin ykköstähdeksi valittu ja tehot 1+1=2 nakuttanut Pensin Juuso Riikola. Rinnettä vastaan pakki saalisti syöttöpisteen tällaisella hörpyllä, kauden avausmaali puolestaan syntyi Saroksen selän taakse tällä tavalla.

– On hienoa nähdä Riikolan nousevan maalintekijätilastoon, Pittsburghin kotisivujen otteluraportissa hehkutettiin.

Kuten maalivideo näyttää, oli Nashvillen puolustaminen Pens-pakin maalissa uskomattoman löperöä ja ala-arvoista. Riikolan tehotilasto jäi plussalle käsittämättömästi neljä pinnaa.

[nosto tasoitus=”vasen”]- Pakkien loukkaantumiset ovat antaneet mahdollisuuden, ja hän hyödyntää sitä parhaalla mahdollisella tavalla.[/nosto]

Ottelu oli varaamattomalle Riikolalle ylhäällä kauden 15:s, ja ennen Nashville-peliä hän oli saalistanut tehot 0+1=1. Joensuulaispuolustaja ei ole pelannut syyskaudella missään muualla.

– Hän on pelannut satunnaisesti läpi kauden, ja hänen on täytynyt pysyä kärsivällisenä. Pakkien loukkaantumiset ovat antaneet mahdollisuuden, ja hän hyödyntää sitä parhaalla mahdollisella tavalla, Pensin otteluraportissa ylistettiin.

Kenties tuntemattomampi suomalainen Riikola on pelannut taalajäillä nyt kaikkiaan 52 runkosarjan kamppailua pistein 3+5=8. Nashvillen Rinteen ja Saroksen torjuntaprosentit puolestaan ovat painuneet tällä kaudella nolosti alle 90:n.