Liigassa nähtiin tiistai-iltana kaksi puhuttavaa taklausta, kun Pelicansin Taavi Vartiainen ja Ilveksen Panu Mieho joutuivat suihkun puolelle päähän kohdistuneista taklauksista.

Kyseisistä tilanteista Tapparan Tuukka Mäntylä ja Jukureiden Patrik Puistola joutuivat käymään sairaalassa jatkotutkimuksissa. Kummatkin pääsivät samana iltana vielä kotiin, mutta paluuaikatauluista ei ole toistaiseksi tietoa.

Taklaukset ovat herättäneet perinteisesti myös sosiaalisessa mediassa paljon keskustelua, ja kaikki ovat halunneet tuoda oman mielipiteensä vahvasti julki. Entinen liigapuolustaja Tommi Kovanen onkin hämmästynyt ihmisten kirjoituksista, jossa pelaajan hyvinvointi jää liian usein taka-alalle.

– Jäällä makaa ihmisiä tajuttomana ja täällä twitterissä tuntuu isolle osalle tärkeintä vain julistaa oma ponteva näkemys kuinka taklaus oli puhdas, mihin kontakti osui ensin, mitä sääntökirja sanoo tai se kuuluisa pää ylhäällä hokemakin kuultu tuhat kertaa. Mitä ihmettä ihmiset? Kovanen kirjoitti Twitterissä.

Entisen liigapuolustajan oma pelaajaura päättyi aikanaan yhtäkkiä, kun hän sai rajun taklauksen seurauksena vakavan aivovamman.