NHL-joukkue Toronto Maple Leafs tiedotti äskettäin Twitter-tilillään, että se on kutsunut suomalais-yhdysvaltalaisen pakki Teemu Kivihalmeen ylös farmiliiga AHL:stä. Kärppien Suomen mestari pelasi alkukaudesta Toronto Marliesissa 28 ottelua pistein 3+4=7 (+4).

Toronto Maple Leafs

@MapleLeafs
The @MapleLeafs have recalled defencemen Timothy Liljegren and Teemu Kivihalme from the @TorontoMarlies (AHL).

– Mielestämme Kivihalme on tekemisellään ansainnut kutsun, vaikka kaikki kuusi puolustajaamme olisivatkin kunnossa, Toronton päävalmentaja Sheldon Keefe analysoi seuran kotisivuilla.

[nosto tasoitus=”vasen”]- Mielestämme Kivihalme on tekemisellään ansainnut kutsun.[/nosto]

Pisteputkessa viilettävä Maple Leafs jatkaa kauttansa taalajäillä Minnesota Wildin kotipelillä ensi yönä kello 01 alkaen. Ottelussa on Kärppien kevään 2018 Suomen mestarin kannalta se hienous, että pelaaja on syntynyt Minnesotan osavaltiossa Cloquen kaupungissa.

Tälläkin oli kuulemma vaikutusta siihen, että pakki nostettiin farmista ylös.

– Kyllä se vaikutti osaksi tähän päätökseen, tämä pelipaikka kun sattuu olemaan hänen kotinsa. Kivihalme on pelannut Marliesissa todella hyvin.

[nosto tasoitus=”oikea”]- Kivihalme on pelannut Marliesissa todella hyvin.[/nosto]

Pelaaja on luotsin mukaan oppinut niitä asioita, joissa hänen toivottiinkin ottavan steppejä. Näitä ovat luistelutekniikka ja puolustaminen.

– Nyt hän saa myös kokemusta NHL:ssä olemisesta. Olemme menetelleet muutaman muun kundin kanssa samalla tavalla.

Uraansa pääasiassa vain Pohjois-Amerikassa luonut Kivihalme on Nashville Predatorsin viidennen kierroksen 140. varaus kesältä 2013. Hän pelasi Suomessa ainoastaan kaudet 2017-19.