Kivitalon kokoinen suomalaispakki Antti Tuomisto, 18, siirtyy Porin Ässien A-juniorijoukkueessta pohjoisamerikkalaiseen NCAA:han ja sen University of Denveriin ensi kaudeksi, Denver Hockeyn Twitter-tilillä paljastetaan.

Denver Hockey

@DU_Hockey
Antti Tuomisto is coming to the Mile High City 👊

The Detroit #RedWings prospect and 6'4" 194 lb defenseman was drafted 35th overall in the 2019 NHL Draft. He has 21 goals and 48 assists through 93 games in the Jr. A SM-Liiga 🇫🇮 #PioneerTogether

Lähes kaksimetrinen ja noin 90 kiloinen puolustaja on pelannut tällä kaudella tehokkaasti. Tuomisto on nimittäin luutinut patapaitojen A-ikäisissä Nuorten SM-liigaa 30 runkosarjan pelissä iskien pakin paikalta mielettömät tehot 11+20=31.

Lisäksi hän on pelannut pari ottelua alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Vuonna 2001 syntynyt Tuomisto on Detroit Red Wingsin kakkoskierroksen 35. varaus viime juhannukselta. Pelaaja ei ole voittanut urallaan vielä mitään.

Silti kyseessä on timantti. Hiomaton sellainen. The Athletic -lehden asiantuntija Corey Pronman kävi nimittäin taannoin katsomassa paikan päällä Ässien A-juniorien peliä ja ihastui näkemästään.

Pronman oli listannut nuoren suomalaisen tuoreessa kehittyneimpien kiekkolupausten listauksessa jopa toiselle sijalle.

– Tuomisto dominoi Suomessa A-junioreissa, niin kuin noin korkealla varatulta pelaajalta odotetaankin tuolla tasolla. Kävin katsomassa hänen peliään ja hän oli vakuuttava. Hän pysäytti monta vastustajan hyökkäystä ulottuvuudellaan ja fyysisyydellään, Pronman kirjoitti.

Heikkoudetkin ovat käännettävissä.

– Hän ei voittaisi montaa luistelukilpailua NHL:ssä, mutta hänen luistelunsa näyttää paljon paremmalta, kuin muistin. Tästä syystä nostaisin hänen statuksensa varteenotettavaksi NHL-lupaukseksi.