NHL:n rottapelaaja takoo taas hirvittäviä tehoja – tällaiseen liekehdintään pystytty edellisen kerran lähes 25 vuotta sitten

© Kuva: Getty Images

Jos Boston Bruinsin hyökkääjä Brad Marchand on joskus tullut tutuksi agitaattorina ja rottapelaajana, niin onpa pelaaja pelannut itseään NHL:ssä kansan tietoon myös kovien pisteidensä myötä.

Kun pelaaja takoi sunnuntain vastaisena yönä Florida Panthersia vastaan 4-2-voittoon päättyneessä kamppailussa tehot 0+2=2, nosti ykkösketjun vasen laitahyökkääjä kauden saldonsa jo lukemiin 18+32=50.

Kun Halifaxissa syntynyt kanadalainen rikkoi 50 pisteen rajan vain 34 ottelun aikana, teki hän eräänlaista historiaa Bruins-paidassa. Marchand on ensimmäinen Boston-pelaaja sitten Adam Oatesin ja kauden 1995-96, joka on rikkonut kyseisen rajan maksimissaan 34 pelissä.

Uransa kauden 2003-04 päätteeksi lopettanut Oates viimeisteli tuolloin 31 ottelun aikana massiiviset tehot 14+36=50.

Marchandille pisteiden takominen ei ole suinkaan vierasta, sillä esimerkiksi viime kaudella runkosarjassa hän iski ensimmäistä kertaa urallaan sata pinnaa rikki saldolla 36+64=100. Ristiriitainen persoona on petrannut runkosarjan kausikohtaisia pisteitään kaudesta 2014-15 lähtien, sitten että tuo sesonki toi tilille vain 42 pinnaa lukemin 24+18.

Sunnuntaiyön pelin Boston ratkoi toisen erän alussa siirtymällä ensiksi 2-0- ja sitten 3-0-johtoon nopealla aikataululla. Tästä Florida ei toipunut, vaan Bruins katkaisi peräti viiden ottelun tappioputkensa.

– Näyttää siltä, että pelasimme kolmessa viimeisessä pelissä enemmän Bruins-tyylistä kiekkoa. Niistä irtosi vain yksi voitto, mutta jos jatkamme tällä tavalla kotona ensi viikolla niin näen hyviä asioita tapahtuvat etenkin, jos kaikki neljä ketjua ovat hereillä, päävalmentaja Bruce Cassidy sanoi seuran kotisivuilla.

LUE MYÖS:
Pekka Rinne tulitettiin NHL:ssä 12 minuutissa reikäjuustoksi – suomalaiselta kovaa puhetta panoksestaan: ”Kotitulokset nolottavat minua”

Ja mitenhän tästä voi epäonnistua? NHL:n venäläistykki osuu suurinpiirtein kaikkialta muualta, mutta Kaapo Kakon rakentama maaginen paikka valui romukoppaan

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen taas pisteille NHL:ssä – voiton ratkaisi kuitenkin täysin toinen hyökkääjä ilmiömäisellä tavalla

Pekka Rinteen vaikeudet NHL:ssä saivat jatkoa – suomalaissensaatiokin kuritti längeistä

No nyt heilui reppu kunnolla! Liigassa ihastuttanut hyökkääjä vietti NHL:ssä historiallista iltaa

NHL:n pistepörssin kärkipäätä lähenevä supertähti takoo järjetöntä jälkeä: Teki jo henkilökohtaisen ennätyksen, vain kaksi pelaajaa pystynyt parempaan