Vaikka Carolina Hurricanesin suomalaispelaajat Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ylsivät taas pisteille NHL:ssä, löytyi joukkueen 4-0-voittoon päättyneessä Calgary Flames -pelissä sen todellinen ratkaisija muualta.

Ykkösketjun oikea laituri Warren Foegele painoi pelissä kaksi maalia, ja kummatkin alivoimalla. Osumat syntyivät päätöserässä noin neljän minuutin sisällä toisistaan muuttaen tilanteen ensiksi 3-0:aan ja sitten 4-0:ään.

Kaksi alivoimamaalia yhdessä pelissä on tietysti harvinaisuus ja kanadalaislaiturista tulikin vasta viides pelaaja koko seurahistoriassa, joka on moiseen tempaukseen pystynyt. Edellisen kerran kaksi kertaa reppua alivoimalla heilutti Patrik Dwyer marraskuussa 2014.

Hurricanes PR

@CanesPR
Warren Foegele is the fifth player in franchise history to score two shorthanded goals in a game. The last Carolina skater to accomplish the feat was Patrick Dwyer on 11/14/11 vs. PHI.

– Jäähyjen tappamisessa tuli ero, kun me olimme teräviä, Carolinan päävalmentaja Rod Brind’Amour luonnehti joukkueen kotisivuilla.

– Alivoimien tappaminen on ollut vahvaa. Pelaajat taistelevat estämällä laukauksia, maalivahti James Reimer puolestaan mietti.

Suomalaisista Aho saalisti yhden syötön ja Teräväinen kaksi. Muista sinivalkoisia pelaajia kaukalossa ei nähty, sillä Canesin Erik Haula ja Flamesin Juuso Välimäki olivat poissa loukkaantumisten takia.

LUE MYÖS:
Pekka Rinteen vaikeudet NHL:ssä saivat jatkoa – suomalaissensaatiokin kuritti längeistä

No nyt heilui reppu kunnolla! Liigassa ihastuttanut hyökkääjä vietti NHL:ssä historiallista iltaa

NHL:n pistepörssin kärkipäätä lähenevä supertähti takoo järjetöntä jälkeä: Teki jo henkilökohtaisen ennätyksen, vain kaksi pelaajaa pystynyt parempaan