KalPassa viime ja toissa kaudella ihastuttanut ranskalaishyökkääjä Alexandre Texier vietti Suomen aikaa lauantai-iltana historiallista iltaa NHL:ssä. Columbus Blue Jacketsin pelaaja kiskoi Ottawa Senatorsin reppuun kaksi häkkiä nostaen kauden saldonsa lukemiin 6+3=9.

Kahden maalin ilta oli Texierille uran ensimmäinen NHL:ssä. Aiemmin hän oli kerran iskenyt kaksi pinnaa yhdessä NHL-pelissä. Tuo tapahtui Buffalo Sabresia vastaan lokakuun alussa, kun hyökkääjä iski tehot 1+1=2.

Texierin tehotilasto jäi Senators-pelissä peräti kolme astetta plussalle. Päätöserässä joukkueensa 3-2- ja 3-3-maalit iskenyttä Texieriä ei jostain syystä arvostettu ottelun kolmen parhaan pelaajan joukkoon.

Ottelussa Joonas Korpisalo vaihdettiin Blue Jacketsin maalille Elvis Merzlikinsin tilalle avaustauolla. Hattutempun ampunut Anthony Duclair ratkaisi pelin ylivoimalla jatkoajalla.

– Mielestäni pelasimme ajoittain todella hyvin, mutta emme pystyneet ratkomaan. He pelasivat kovaa. Meillä oli mahdollisuus voittaa pelin ennen jatkoajalla tulleen jäähyn ottamista, joten pelissä oli hyvääkin, päävalmentaja John Tortorella sanoi NHL:n nettisivuilla.

Parikymppinen ranskalaistykki Texier iski Liigassa aikoinaan KalPan paidassa 108 runkosarjan pelissä tehot 27+36=63, uran kuuden pudotuspeliottelun saldo oli 1+1=2.