Minnesota Wildin kapteenin Mikko Koivun nykyinen sopimus päättyy ensi heinäkuussa, joten ei ole mikään ihme, että suomalaiskonkarin nimi on noussut puheeksi NHL:n siirtohuhuissa.

Edmonton Journal -lehden kokenut toimittaja David Staples näkee, että erityisesti Edmonton Oilers voisi olla kiinnostunut Wildin seuraikonin palveluksista.

– Oma veikkaukseni on se, että toinen kaksikosta Kailer Yamamoto tai Tyler Benson saa paikan Oilersin vakituisesta kokoonpanosta, joten tämä jättäisi avoimen paikan Oilersin kolmannen kolmossentterin tontille. Ottawa Senatorsin Gabriel Pageau olisi todennäköisin kohde Oilersille, mutta Wild on myös ulkona pudotuspelitaistelusta, joten kiinnostusta Mikko Koivua kohtaan voisi löytyä. Koivun vaihtoarvo on hiipunut viime vuosina, mutta hän voisi silti yltyä hyvään vireeseen pudotuspeleissä, Staples pyöritteli.

Koivulla on parhaillaan menossa vaikea, loukkaantumisen rikkoma kausi. 36-vuotias turkulainen on pelannut 28 ottelua vaisuin pistein 2+10=12.

Koivun kauppaamista voidaan kuitenkin pitää vielä melkoisen yllättävänä, sillä suomalaisella on sopimuksessaan täysin siirron estävä pykälä. Koivu ei myöskään ole antanut haastatteluissa viitteitä siitä, että hän haluaisi jättää Minnesotan, jonne hän on kotiutunut hyvin perheensä kanssa.