NHL:n verkkosivuilla kirjoitettiin joulun alla koskettavasta tarinasta. Washington Capitalsin kerrotaan surevan syöpään menehtyneen 15-vuotiaan Alex Lueyn kohtaloa. Kolme vuotta tautia vastaan taistelleen pojan isä vahvisti suru-uutisen Twitter-tilillään. Poika nukkui pois.

Scott Luey

@cao4poco
Early this morning our son Alex’s 3-year battle with cancer ended when he passed away in his sleep at the hospital. Alex battled bravely and touched many lives during his life. I won’t be on social media over the holidays but I will post funeral arrangements shortly. #LUEYstrong

– Alex taisteli rohkeasti ja hänen kohtalonsa kosketti monia, isä kirjoitti.

Poika osoitti kypsyyttään luusyövästä huolimatta. Hänen jalkansa amputoitiin syyskuussa 2016, ja seuraavana vuonna syöpä oli talttunut. Se kuitenkin uusiutui viime vuonna.

Menehtyneen asenne oli sellainen, josta joka ikinen voisi ottaa mallia. Kun tauti paheni, nosti hän päätään.

– Jos sinulle kerrotaan, että sinulla on elinaikaa viikko tai kaksi, niin painatko pääsi puskaan ja makaat sängyssäsi, vai menetkö ulos ja elät parhaat kaksi viikkoa elämästäsi? Luey heitti marraskuussa 2017.

– Caps-perheen sydämet ovat rikki, olen niin surullinen kuullessani Alex Lueyn kuolemasta. Kyseessä oli upea lapsi. Hän inspiroi minua ja joukkuettamme ollessaan vahva. Perheeni rukoilee hänen, hänen äitinsä ja isänsä puolesta. Rakastan sinua veli. Kaipaan tapaavani sinut Torontossa. Lepää rauhassa, Alex Ovetshkin kirjoitti Twitter-tilinsä yhteiskuvaan todella liikuttavasti.

Alex Ovechkin

@ovi8
Our Caps family heartbroken...so sad to hear Alex Luey pass away today. Such a great kid. He inspire me and our team with his strength. My family will pray for him and his mom and dad. Love you bro. I will miss seeing you in Toronto. Rest In Peace. ❤️ #LueyStrong

– Hän oli yksi ystävällisimmistä ja rohkeimmista lapsista, kenet on ollut ilo tavata. Kaipaamme sinua, venäläisen joukkuekaveri Tom Wilson twiittasi tilillään.

Tom Wilson

@tom_wilso
One of the kindest and bravest kids I’ve had the pleasure of meeting over the years. We will miss you. #LueyStrong

Ovetshkin tapasi Lueyn ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten Sportsnetin Rogers Hometown Hockey -lähetyksen yhteydessä. Venäläinen oli pojan suosikkipelaaja, ja tähti kutsui nuoren myöhemmin pelattuun Toronto Maple Leafs -peliin katsojaksi.

Washington toteutti kesällä 2018 pojan kenties yhden suurimmista unelmista.

– Toivoin aina, että he voittaisivat Stanley Cupin. En ajatellut koskaan, että pääsisin paraatiin mukaan, mestaruusjuhliin osallistunut Luey sanoi aikoinaan.

LUE NHL:N LAUANTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:
Johan napsui! NHL:n suomalaislupaukselta upea tehoilta – pelaaja palkittiin kakkostähtenä

6 miljoonan dollarin NHL-floppi vaihtamassa seuraa? Lähde: Edmonton kiinnostunut palveluksista

Pekka Rinnettä ja Juuse Sarosta kuritettiin taas – saumansa saanut NHL:n suomalaisyllättäjä pahimpana peikkona! ”Hyödyntää sitä parhaalla mahdollisella tavalla”

Voihan sitä syöttää lämärilläkin! Patrik Laine kohoaa NHL:n pistepörssissä