Syöttelijänä ja pelinrakentajana tällä kaudella NHL:ssä kunnostautunut Patrik Laine oli viime yönä jälleen kovassa iskussa. Tamperelainen saalisti tililleen kaksi maalisyöttöä, kun Winnipeg Jets hävisi jatkoajalla hallitsevalle mestarille St. Louis Bluesille 4-5 lukemin. Samalla suomalainen näytti, että isointa vahvuutta – eli lämäriä – voi käyttää näköjään myös syöttämiseen.

Ensimmäisessä syötössään Laine kuskasi kiekon hyökkäysalueelle komeasti veivaillen. Hän suojasi vastustajan alueella pelivälinettä hyvin, kun kaksi Bluesin pelaajaa roikkui hänen perässään ja järjesti näin pelitilaa joukkuekavereilleen. Lopulta Kyle Connor pääsi taituroimaan kiekon sisään.

Toisen syöttöpisteensä Laine sai ainoastaan tälläämällä kiekon lämärillä hyökkäysalueelle. Nikolaj Ehlers löysi pelivälineen rännistä ja toimitti sen maalin eteen Blake Wheelerille, joka hoiti loput.

Patrik Laine on nyt kasannut tililleen kauden 36 ottelusta tehot 14+23=37. Ennen kahta syöttöpistettään Winnipegin suomalaistykki oli jo NHL:n pistepörssissä sijalla 19. Nyt hän on jaetulla 16. sijalla.