Liigajoukkue Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoi kuulumisiaan joukkueen kotisivuilla joulun alla. Yksi mielenkiintoisimmista, ja samalla tietysti ymmärrettävimmistä paljastuksista on se, ettei Justin Danforth jatka Raumalla enää pitkään.

Pisteahne sentteri kirjoitti Lukon kanssa 1+1 vuotisen sopimuksen toukokuussa 2018. Nyt tuosta pahvista on siis käynnissä viimeinen kausi.

– Kaikki varmaan ymmärtävät, että ihan sellaista rahapussia meillä ei ole lähelläkään, että pystyisimme Danforthia täällä pitämään. Se on selvä, että pelaaja on tehnyt älyttömän ison päivätyön meille ja ura jatkuu rahakkaimmissa liigoissa, Sahlstedt paljasti.

Pelaaja teki viime kaudella runkosarjan 59 ottelussa tehot 18+34=52, kevään seitsemän pudotuspeliottelun saldo oli 2+2=4. Tällä kaudella kanadalainen on kiskonut 31 ottelussa tehot 14+17=31. Palkinnoksi hän sai kutsun Kanadan Euroopassa pelaavista pelaajista koottuun maajoukkueeseen perinteiseen Spengler Cupiin.

Lukosta on lähdössä myös kaksi timanttia, jotka tulivat tällä kaudella Raumalle vielä kasvamaan kohti kirkkaampia valoja.

Ville Heinolan ja Tarmo Reunasen kohdalla lähtökohtaisesti joudumme varautumaan siihen, että heitä ei enää Raumalla nähdä. Toivon mukaan pojat vetelevät isoimmissa liigoissa, Sahlstedt arvioi.

Raumalaisjoukkue on ollut tämän kauden suurimpia ilopillereitä, kun se on keikkunut läpi kauden Liigan kärkipäässä. Nyt joukkue on seitsemäntenä, mutta vain kahden pinnan päästä suorasta puolivälieräpaikasta.

Danforthin jälkeen joukkueen kaksi seuraavaksi tehokkainta pelaajaa ovat ruotsalaisveljekset Ponthus ja Pathrik Westerholm tehoin 15+9=24 ja 8+13=21. Täksi kaudeksi Liigaan tulleiden kaksoisveljesten pahvit ovat voimassa sesongin loppuun asti.

– Tilanne on kohtuullisen hyvä ja suhtaudun positiivisesti siihen, että myös ensi kaudella meillä on kova joukkue. Toki sieltä vielä palasia puuttuu ja tekemistä on. Esimerkiksi Westerholmien veljekset eivät tee vielä ratkaisuja, vaan vasta keväämmällä. He ovat pelanneet hyvin ja haluamme heidät täällä pitää. Olemme valmiita myös heidän päätöstään odottamaan.

Lue myös: Ruotsalainen NHL-tähti päätyi ratkaisuun, johon kukaan suomalainen ei ole rohjennut: ”Kyse ei ole vain rahan säästämisestä”