Kanadan Jääkiekkoliiton nettisivuilta käy selväksi, että Team Canada -nimellä perinteisessä Spengler Cupissa pelaavassa joukkueessa viilettää Liigasta yksi pelaaja. Hän on Lukon ykkössentteri Justin Danforth.

Suomalaisittain muita mielenkiintoisia pelaajia ovat Jokerien pakki Alex Grant, HPK:ssa aikoinaan kauden verran tehoillut hyökkääjä Eric Fehr sekä Kärppien hyökkäyspäässä ihastuttanut Ben Maxwell. Mielenkiintoinen nimi on myös Cory Emmerton. Hyökkääjä pelasi SaiPassa työsulkukaudella 2012-13, joskin vain yhdessä ainoassa ottelussa.

Näet Team Canadan kokoonpanon kokonaisuudessaan täältä.

Danforthin Lukko pelaa perinteisen Spengler Cupin aikaan Tapparaa, Ässiä ja Sportia vastaan liigakaukalossa. 26-vuotias hyökkääjä on paukuttanut tällä kaudella 30 ottelussa hulppeat tehot 13+18=31.

Vaahteranlehtipaidat kohtaavat Cattini-nimeä tottelevassa alkulohkossa turnauksen isäntäjoukkueen, eli sveitsiläisen HC Davosin sekä tsekkiläisen HC Ocelari Trinecin. Team Canada on koottu Euroopan sarjoissa pelaavista kanadalaisista.

Torriani-lohkossa pelaavat puolestaan Sveitsin Ambri-Piotta ja TPS sekä venäläinen KHL-joukkue Salavat Julajev Ufa. Turnaus alkaa tapaninpäivänä ja huipentuu uudenvuodenaattona.

Viime vuonna turnauksen voiton vei historian ensimmäisenä suomalaismestarina KalPa.

LUE MYÖS KALPAN MESTARUUSHAASTATTELU TAMMIKUULTA 2019:
Todella kova myrskyvaroitus! KalPa löi jätin toisen perään – näin luotsi kommentoi historiallista suoritusta