Kevin Lankinen jaksaa ihastuttaa pelistä toiseen – voittoja putoaa tiuhaan, Leijonien kultavahdin tilastoissa upeita yksityiskohtia

© Kuva: Getty Images

Alkukesästä Leijonat jääkiekon maailmanmestaruuteen torjunut Kevin Lankinen viilettää NHL:n farmisarja AHL:ssä aivan maagisessa iskussa.

Rockford IceHogsin vahti on pysäytellyt pikkumustia kauden 11 ottelussa upealla 92,4 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on samalla hieno 2,53. Prosentit ovat koko AHL:ssä seitsemänneksi parhaat ja pelaajalla on syytä hymyyn.

Kenties kaikkien mahtavin tilastofakta on se, että jo keväällä Slovakiassa päänsä kestävyyden osoittanut Lankinen on onnistunut torjumaan noista 11 ottelusta peräti seitsemän voittoa ja lisäksi yksi tappio ylitöiden jälkeen on tuonut joukkueelle yhden pinnan.

Toukokuussa Ruotsin, Venäjän ja Kanadan tähtisikermät MM-kisojen pudotuspeleissä peräkkäin kumoon torjunut Lankinen on päästänyt AHL:ssä kahdessa pelissä kuusi ja viisi maalia, mutta muuten ottelukohtaisesti korkein päästetty maalimäärä on kolme takaiskua.

Noin monta kertaa Lankinen on antautunut niin ikään kahdesti. Suurlupauksen selän takana on siis soinut upeasti seitsemässä kamppailussa maksimissaan vain kaksi kertaa.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kultavahti torjui Toronto Marliesin kumoon luvuin 4-2. Lankisen tarvitsi venyä pikkumustan eteen ainoastaan 11 kertaa, kun edellisessä ottelussa viime viikon alkupuolella vahti otti ällistyttävät 55 torjuntaa Milwaukee Admiralsia vastaan.

No, varaamaton Lankinen on ainakin näyttänyt sopeutuvansa kiekkosateeseen tai päinvastaiseen tilanteeseen – ja nyt otanta on siis AHL sekä MM-kiekko. Luulisi, että pelaajan oikeudet omistava NHL-joukkue Chicago Blackhawks alkaisi jo pikkuhiljaa kiinnostumaan taitavan, fiksun ja erittäin sympaattisen suomalaisen palveluksista.

LUE MYÖS:
Luvassa isot sakot? Patrik Laineen joukkuekaveri jyrättiin likaisella taklauksella – katso tilanne

Siinä jäi Wayne Gretzky taakse: NHL:n supertähti otti askeleen kohti upean pörssin kärkeä – ”Itsellä kesti yli puolet enemmän”

Patrik Laine heilutti maaliverkkoja murskavoitossa – osuma kertoo pelaajassa tapahtuneesta muutoksesta