TPS tiedottaa: Raimo Helminen joukkueen päävalmentajaksi – ”Ei noussut todellakaan karvat pystyyn”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigassa syvällä rypevä TPS tiedotti kotisivuillaan, että Raimo Helminen toimii joukkueen päävalmentajana ensi kaudella.

Helminen siirtyy vuoden mittaisella sopimuksella TPS:n peräsimeen Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta, jonka päävalmentajana hän on joulukuussa käynnistyvissä MM-kilpailuissa.

– Vuoden sopimus sopii täydellisesti uuden TPS:n rakennusvaiheeseen. ”Raipe” on tehnyt myös nuorten pelaajien kanssa paljon töitä, joka tuo TPS:n arkeenkin lisäarvoa. Oman vahvan ja mittavan pelaajauransa myötä uskomme hänellä olevan työkaluja myös meidän kokeneimmille pelaajille, HC TPS:n toimitusjohtajan Santtu Jokinen sanoi.

Helmisen valmentajaura alkoi Ilveksen liigajoukkueen apuna kaudella 2009-2010. Tämän jälkeen hän on toiminut päävalmentajana niin ikään Ilveksessä sekä pää- ja apuvalmentajana Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

Apuvalmentajana Helminen on toiminut myös kolmessa KHL-joukkueessa, eli Barys Astanassa, Dinamo Riikassa ja Jokereissa. Lisäksi Helminen oli Kazakstanin maajoukkueen apuvalmentaja kevään 2014 MM-kilpailuissa.

– Kun TPS otti yhteyttä ja tiedusteli halukkuuttani päävalmentajan pestiin, niin mielenkiintoni heräsi heti. Ei noussut todellakaan karvat pystyyn, kommentoi Helminen.

– Vuoden mittainen sopimus oli minulle mieluisa vaihtoehto, jonka puitteissa hahmottuu varmasti se, miten minusta voi olla TPS:lle suurin apu. Saavun perinteikkääseen seuraan erittäin nöyrin mielin. Pyrin tuomaan päivittäiseen tekemiseen omaa tyyliäni ja varmasti myös vähän uusia tuulia.