Tällä kaudella parjattu Henrik Lundqvist torjui NHL-historiaa – Kaapo Kakko ja muut saivat kehut: “Olen kiitollinen kaikille joukkuetovereille”

© Kuva: Getty Images

NY Rangersin konkarivahti Henrik Lundqvist, 37, torjui yöllä historiaa 3-2-jatkoaikavoittoon päättyneessä Minnesota Wild -pelissä. Päänahka oli ruotsalaiselle jo uran 455:s runkosarjoissa, ja nyt hän keikkuu kaikkien aikojen voittotilastossa viidentenä.

– Se on hieno juttu ja olen ylpeä siitä. Olen kiitollinen kaikille joukkuetovereille, jotka auttoivat minut tähän, maalivahti summasi NY Timesin mukaan.

Ruotsalainen jätti tilastossa taakseen Curtis Josephin (454), ja seuraavaksi hänen edellään on Ed Belfour 484 kiinnityksessä. Kaikkien aikojen kärki on Martin Brodeur 691 voitollaan.

NY Rangers -torjujalle kuluva kausi on ollut vaikeahko. Torjuntaprosentti 91,0 toki on hyvä, mutta esimerkiksi voittoja vahti on ottanut vain kuusi kappaletta.

Veskari on saanut pitkin kautta rapaa niskaansa siitä, että hänen aika huipulla olisi ohi. Ainakin tiistaiyön historiallinen voitto ja hyvä torjuntamäärä (26/28) muuttivat väitteitä joksikin aikaa.

– Kyseessä oli taatusti hyvä matsi, Lundqvist sanoi.

– Pidin siitä tavasta, millä pelasimme tänään. Jatkoimme vain painamista. Emme antaneet periksi. Se oli loistava signaali.

Ottelussa todistettiin erästä toistakin merkittävää yksityiskohtaa. NY Rangersia kaudet 2010-19 edustanut Mats Zuccarello palasi tällä kaudella ensimmäistä kertaa Madison Square Gardeniin vierasjoukkueen paidassa. Norjalainen ja Lundqvist ovat keskenään hyvää pataa.

– Koimme kymmenen vuoden aikana paljon yhdessä. Oli erityistä nähdä hänet tuossa valossa. Rakastan hänen pelissään eniten sitä, että hän on erittäin intohimoinen. Hän laittaa joka ilta 100 prosenttia likoon, sankarivahti muistutti.

Yön kamppailussa Rangersin Kaapo Kakko ja Wildin Mikko Koivu jäivät pisteittä. Minnesotan rinkiin noussut Kaapo Kähkönen toimi luukkuvahtina.

LUE MYÖS:
Suomalaisvahdin näyttöpaikka NHL:ssä jäämässä lyhyeksi? Lähde: Seura etsii jo uutta maalivahtia

Kritisoitu suomalaisvahti torjui uransa toisen NHL-nollapelin – yllättyi itsekin


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.