Ruotsalaispelaaja rusikoitiin NHL:ssä järjettömällä tavalla – Stanley Cup -voittajan saama tuomio raivostuttaa: ”Absoluuttinen vitsi”

© Kuva: Getty Images

St. Louis Blues -pakki Robert Bortuzzon älytön poikittainen maila Nashville Predatorsin Viktor Arvidssoniin oli yksi viikonlopun puhuttavimmista aiheista NHL:ssä. Viime kesän Stanley Cup -voittaja sai lopulta neljän pelin kakun.

Ruotsalaishyökkääjä puolestaan on sivussa reilusti pidempään, mahdollisesti jopa koko loppuvuoden. Arvidssonin arvioitu toipumisaika on noin puolisentoista kuukautta. Joku voisi sanoa, etteivät pelikielto, teon törkeys ja ruotsalaisen loukkaantumisajan pituus ole keskenään lähelläkään samalla viivalla.

Pakin saaman rangaistuksen pituus – tai no, itse asiassa lyhyys – raivostuttaa siellä täällä.

– Neljä peliä, ja kaverin kuusi viikko pois. Pelaajien turvallisuusosasto on vitsi, eräs kirjoittaa.

– Tämä on absoluuttinen vitsi. Pelaaja voi yrittää vahingoittaa puolustuskyvytöntä uhria tahallisesti ja tämä on poissa 4-6 viikkoa. Hyvä asia on se, että useimmilla pelaajilla on tarpeeksi kunnioitusta olla tekemättä tällaista, yksi lataa vapaasti suomennettuna.

– Naurettavaa, toimittaja James Mirtle tiivistää.

– Aika pehmeä tuomio noin häijystä tempusta mielestäni, toinen toimittaja, Arpon Basu arvelee.

Ruotsalainen sai brutaalin rusikoimisen seurauksena alavartalovamman.

– Bortuzzon isku oli voimakas poikittaisella mailalla. Kiekko ei ollut lähelläkään, ja Arvidsson oli tilanteessa puolustuskyvytön. Iskun motiivi oli turhautuminen, NHL:n verkkosivuilla perusteltiin.

– Huomioon on otettava myös se, että Bortuzzo on syyllistynyt vastaavanlaiseen temppuun aiemminkin. Häntä on rangaistu kahdesti ennenkin poikittaisesta mailasta. Näistä lähtökohdista Bortuzzolle määrätään neljän ottelun pelikielto.

LUE MYÖS:
Kakkua tuli – vastustajan pelikyvyttömäksi telonut Stanley Cup -voittaja sivuun: ”Ei kuulu jääkiekkoon”


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.