Calgary Flamesin päävalmentaja Bill Peters on ollut viime päivät keskellä kohua, joka voi hyvin päättää hänen uransa. Kaikki alkoi siitä, kun entinen NHL-pelaaja Akim Aliu kertoi Petersin kommentoineen hänen soittamaansa musiikkia rasistisesti.

Peters on pistetty väliaikaisesti sivuun Calgaryn toiminnasta, eikä ole osallistunut joukkueen harjoituksiin. Tällä välin NHL-seura tutkii syytöksiä ja Petersin tilannetta.

Nyt Peters viimein rikkoo mediahiljaisuuden kirjeellä, joka on osoitettu Calgaryn GM Brad Trevilingille.

– Brad, pyydän, että hyväksyt tämän anteeksipyyntöni sinulle ja koko Calgary Flamesin organisaatiolle niistä tuomittavasta kielenkäytöstäni työympäristössä vuosikymmen sitten. Tiedän, että kommenttini ovat herättäneet sekä viaa että pettymystä, ja ymmärrän miksi. Vaikka se olikin yksittäinen ja katumani asia, otan vastuun siitä, mitä sanoin, Peters kirjoittaa.

– Lausunto tapahtui turhautumisen hetkenä, eikä se heijasta omia henkilökohtaisia arvojani. Tapahtuman jälkeen minua syystäkin kritisoitiin kielenkäytöstäni ja palasin pukukoppiin pyytämään joukkueelta anteeksi. Olen katunut asiaa siitä lähtien, kuin se tapahtui, ja pyydän nyt anteeksi kaikilta, joihin sanani ovat vaikuttaneet negatiivisesti.

– Olen tietoinen, ettei loukkaavalle kielenkäytölle ole tekosyitä. En tarkoittanut olla epäkunnioittava sanoissani, eikä niitä tarkoitettu kenellekään yksilölle. Mutta sillä ei ole väliä: se oli satuttavaa ja alentavaa. Olen totisesti pahoillani.

– Hyväksyn tekojeni seuraukset. Uskon, että ihmisten täytyy pyrkiä toimimaan suoraselkäisesti ja ottamaan vastuun teoistaan ja sanoistaan. Tämä kirje on tarkoitettu juuri siten ja toivon, että se otetaan vastaan niin kuin on tarkoitettu.

– Arvostan perinpohjaista tutkimusta tästä tilanteesta, jonka Flames tekee. Se on oikein ja tuen sitä täysin, Peters päättää kirjeensä.