Florida Panthers kasvatti pistepussiaan perjantaiyönä yhdellä, kun se taipui Washington Capitalsille jatkoajalla luvuin 4-5. Suomalaistykki Aleksander Barkov saalisti pelissä tehot 1+1=2 keräten peliaikaa reilut 19 minuuttia. Vaikka sentterin tehotilasto oli karmea -3, palkittiin Barkov ottelun kolmostähtenä.

Pantteripaidoille 3-1-maalin tähän tyyliin tulittanut suomalainen ei kierrellyt kommenteissaan ottelun tauottua. Tasapelipiste ei tainnut maistua oikein miltään, sillä Panthers onnistui sulamaan kyseisestä johtoasemasta.

– Olemme pettyneitä. Tuntui siltä, että olisimme voineet voittaa tämän pelin. Pari virhettä, pari onnekasta pomppua heille ja he voittavat. Mutta Capitals on on hyvä joukkue, tällä kaudella tehot 3+16=19 viimeistellyt Panthersin kippari sanoi edustamansa joukkueen nettisivuilla.

Sentteri tulitti pelissä maalia kohti kaksi kertaa. Vaikka viimeistely ei ole luonnistunut tällä kaudella, on kausi ollut Barkoville onnistunut. Pelaaja on kerännyt tällä kaudella toiseksi eniten syöttöpinnoja kaikki NHL-soturit huomioiden. Kun edellä 18 napsussa ovat vain Brad Marchand, John Carlson ja Connor McDavid, on Barkov lähellä pörssikärkeä.

– Yritän tietenkin ampua enemmän, voin ampua vielä paljon enemmän.

– Minun on keksittävä tapoja ampua ja minun on tehtävä itsestäni uhka. Tiedämme (Jonathan) Huberdeaun pisteet (9+10=19), tiedämme (Jevgeni) Dadonovin pisteet (7+16=13) ja tarvitsemme myös minua pelotteena. Minun täytyy ampua paljon ja olla sellainen pelaaja, joka pystyy maalaamaan.

Atlantin divisioonan keskikastissa painivan Floridan kausi jatkuu tiiviinä viikonloppuna. Joukkue kohtaa lauantaina ja sunnuntaina Suomen aikaa jo kello 20 alkaen NY Islandersin ja Kaapo Kakon tähdittämän NY Rangersin.

– Me olemme takaisin peräkkäisissä peleissä. Meidän on nyt vain valmistauduttava siihen.

LUE MYÖS:
Historialliset murskajaiset! NHL:n suomalaisvahdit tulitettiin reikäjuustoksi – ainutlaatuista iltaa viettänyt suomalaistykki lähellä pörssikärkeä

MM-kultaleijona teki NHL-debyyttinsä – selostajat naureskelivat miehen nimelle: ”Kuka näitä oikein keksii?”