Jokerien KHL-kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla Torpedo Nizhni Novgorodia vastaan.

Joukkueet taistelevat samoista sijoituksista läntisessä konferenssissa. Jokerit on sijalla seitsemän ja Torpedo pykälän edellä kuudentena. Eroa on kahden pisteen verran.

Jokerit on palannut melko ailahtelevan kauden. Voittoputkia on seurannut tappioiden sarja. Nyt menossa on kahden pelin tappioputki. Sitä edelsi kahden pelin mittainen voittotaival.

– Koko kauden ollut ailahtelevaa. Tuloksellisesti oli kuuden pelin voittoputki, mutta ei se tasaista laadukasta suorittamista ole ollut missään välissä. Paljon on puhuttu, että Jokereilla on ollut tehottomuutta, mutta ottelumäärään nähden Jokereiden maalimäärä on liigan TOP5:ssä. Tehot eivät ole olleet ongelma, vaan, oma pää vuotaa liikaa. Tulee virheitä tai liian helposti vastustaja tekee maaleja. Se on kokonaisuuden kannalta suurin ongelma. Tason heittely, ei ole ollut tasaista suorittamista. Peruspelaaminen ei ole niin hyvää, varsinkaan puolustussuuntaan, Jokereissa itsekin edustanut komean kiekkouran pelannut Esa Pirnes avaa SuomiKiekko-sivustolle.

Kaksi Jokerien edellistä tappioita aiheutti ensin Moskovan Spartak ja tuoreimman torstai-iltana Lokomotiv Yaroslavl, joka haki 4-1-voiton Helsingistä. Jokerit loi ottelussa kosolti paikkoja, mutta viimeistely jäi ontumaan.

– Onhan Jokereita vaivanneet loukkaantumiset. Sieltä on kärkituloksentekopelaajia Savinainen, Haapala, Norman, Regin, O´Neil ollut pois. Toki se vaikuttaa, vaikka on laaja pelaajamateriaali, kun ketjumuutoksia joudutaan tekemään jatkuvasti. Tämä ei kuitenkaan selitä kokonaisuutta, yleinen pelaamisen taso on ollut ongelma.

Nizhni Novgorodin kuntopuntari on myös pakkasen puolella tällä hetkellä. Se on voittanut neljästä edellisestä pelistä vain yhden. Torpedolla on ollut ongelmia hyökkäyspelinsä kanssa, eikä se ole saanut kolmessa edellisessä pelissä aikaan kuin neljä osumaa.

– Torpedo on samantyyppisessä tilanteessa kuin Jokerit. Nekin ovat pystyneet voittamaan kärkijoukkueita, mutta ajoittain häviävät kelle vaan. Neljästä edellisestä pelistä saldona yksi voitto. Tuskailevat samojen asioiden kanssa kuin Jokerit. Siellä on laadukas ykkösketju ja ykkösylivoima, jolta on löytynyt tehoja enemmän kuin Jokereilta, mutta Jokerit ovat tehneet laajemmalla materiaalilla maaleja. Niillä menestys on ollut enemmän ykkösviisikon varassa, Pirnes toteaa.

Jokerit – Torpedo Nizhni Novgorod lauantaina klo 16.00. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa ennakkopelailut aloitetaan klo 15.30.

HAASTATTELU: Kimmo Mäkinen