Liigassa paikkansa ottanut, eli kärjessä paahtava Kärpät sekä Ari-Pekka Pajuluomalle äskettäin kenkää antanut Sport ovat täysin erilaisissa asetelmissa ennen marraskuun viimeistä peliviikkoa.

Vaasalaislauma nimittäin keikkuu sarjassa viimeisenä, ja viimeiseen jatkopaikkaankin on matkaa jo karut 13 pinnaa. Sport on onnistunut haalimaan kauden 22 pelistä ainoastaan 15 pistettä.

Oululaisten luotsi Mikko Manner näytti lauantaina Ässät-pelin jälkeisessä, Liigan kotisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa upeilla sanoillaan sen, että valmentajatkin ovat vain ihmisiä kovasta kilpailutilanteesta huolimatta.

– Kuulin tänään (lauantaina) omasta näkökulmasta ikäviä uutisia, kun ystäväni Ari-Pekka Pajuluoma on erotettu Sportin peräsimestä. Se on ihan normaalia huippu-urheilua, Manner järkeili ensiksi.

– Haluan sanoa ”Maukalle”, että sain itsekin sieltä kymmenkunta vuotta sitten kenkää, kun en ollut silloin vielä riittävän hyvä valmentaja. Siitä alkoi vasta mun valmentajuus.

Liigassa monet vastustajat käyvät pelien tauottua keskenään erilaisia keskusteluita tyhjentyneissä katsomoissa tai koppikäytävillä. Mannerin ja Pajuluomankin välit ovat lämpimät.

– Olen aina sun tukena, ja ystävänä. Jos tarvitset apua ja tukea, niin täällä on aina yksi mies, joka joutaa.

Sportin päävalmentajaksi nousi Risto Dufva. Joukkue avaa uuden viikkonsa poikkeuksellisesti jo maanantaina HIFK:n vieraana.

LUE MYÖS:
Onko Risto Dufva siirtymässä Liigassa syvällä tarpovan Sportin peräsimeen? Seurasta ei saatu kommenttia irti