Leijonilla riemukas avaus: Maailmanmestaruusviiri kattoon ja voitto vahvalla hyökkäämisellä

© Kuva: Getty Images
SaiPa ja Sport taistelevat pisteistä! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

HELSINKI. Euro Hockey Tourin perinteistä Karjala-turnausta loppuviikosta isännöivän Suomen Venäjä-kohtaamisen suurin ilonaihe oli sinivalkoisten erittäin potentiaalisen oloinen hyökkäyspelaaminen sekä tietysti sen tuoma 4-3-voitto.

Leijonat hallitsi jokaisessa erässä ajoittain kiekon kanssa upeasti, eikä sille tullut missään vaiheessa selvää suvantovaiheessa. Suomen osalta hyökkäyspelaamisen ainoa epäkohta oli punaviivan ylittäminen, joka tökki ajoittain – ei tosin ratkaisevasti missään vaiheessa.

Venäjän pari ensimmäistä maalia olivat seurausta Miro Aaltosen ja Petteri Nikkilän huonosta avauspelaamisesta.

Hallitseva maailmanmestari sai katsella mestaruusviirin nostoa kattoon ennen ottelun alkua. Liekö tämä antanut virtaa Suomelle, sillä kansainvälisen kauden avauspeli oli kaikkinensa ehjä vuodenaikaan nähden.

Suomen tehomiehet riemukkaassa voitossa olivat kaksi maalia ampunut Harri Pesonen sekä tehot 1+1 saalistanut Sakari Manninen ja yhden osuman iskenyt Aaltonen. Harri Säteri torjui ottelussa 29 kertaa.

SaiPa ja Sport taistelevat pisteistä! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!