Joko NHL:ssä kaivataan? Kunniaa saanut ja pisteputkessa liitävä suomalaispelaaja antaa taalajäille jatkuvasti valtavia näyttöjä

© Kuva: Ilari Isotalo

Providence Bruinsin Urho Vaakanainen on yksi AHL:n kuumimmista suomalaisnimistä. Pelaaja latoi viime viikonloppuna kahdessa pelissä tehot 0+2=2 (+3) ja 2+1=3 (+3) ja nyt pakki jatkoi pisteputkeaan yhdellä maalilla. Kuin kruunuksi hänet valittiin AHL:ssä äskettäin viikon pelaajaksi.

Kuuma vire jatkui torstaiyönä. NHL-joukkue Boston Bruinsissakin käynyt pakki kiskoi Hersey Bearsia vastaan yhden maalin Providencen voittaessa voittolaukauskisan jälkeen kummallisin numeroin 7-6.

Vaakanainen nosti pahimmillaan jopa kolmen maalin tappioasemassa olleen Bruinsin toisessa erässä peliin mukaan 3-4-kavennusosumallaan, joka syntyi ylivoimalla. Pelaajan koko kauden tehot ovat nyt 3+5=8, eikä edellisen kolmen otteluinkaan saldo ole kökkö.

– Alku oli vaikea 0-3:n takia. Emme tosiaankaan pelanneet hyvin. Pystyimme tulemaan parin maalin myötä takaisin peliin ja sitten se oli vuoristoratamaista taistelua. Kolmannessa erässä löysimme nähdäkseni pelimme, Bruinsin päävalmentaja Jay Leach sanoi seuran kotisivuilla.

Bruinsin suomalaisilotulitukseen osaa otti myös tulikuuma hyökkääjä Joona Koppanen. Hän syötti tuon Vaakanaisen häkin ja iski ennen sitä 2-3-kavennuksen.

Koppasen kauden kokonaissaldo on 4+3=7.

– Opimme varmasti jotakin tekemistämme virheistä, Leach heitti viitaten pelin antiin.

Taalajäillä seitsemän ottelua pelannut Vaakanainen on Boston Bruinsin juhannuksen 2017 ykköskierroksen 18. varaus. Koppasen seura nappasi vuotta aiemmin viidennellä kierroksella numerolla 135. Hyökkääjä ei ole NHL:ssä vielä pelannut.

LUE NHL:STÄ MYÖS:
Patrik Laine nakutti NHL:ssä historiallisen maalin ja hurjat tehot – joukkuekaverilta itsevarma kommentti suomalaisen hirmutykistä

Mikael Granlund on vihdoin päässyt jyvälle pisteiden takomisesta NHL:ssä – iski komeat tehot karussa sulamisessa: ”Jokainen virhe johtaa maalintekopaikkaan”

NHL:n kohuvalmentaja Mike Babcockin kenkiminen neronleimaus – tuore luotsi teki heti historiaa huimissa murskajaisissa: ”Olemme menneet eteenpäin”

Suomalaisen kiekkotähden ura ollut uskomatonta draamaa – muisteli nyt pysäyttävää diagnoosia: ”Minulla kävi tuuri, kun sairaus oli vasta alkuvaiheessa”