Pahassa käymistilassa oleva Minnesota Wild uudisti pitkäaikaista pelaajarunkoaan viime kaudella isolla kädellä.

Seurajohdon tavoitteena oli tehdä harmaasta ja vaille todellista menestystä jääneestä joukkueesta nuorempi ja nopeampi. Yksi uuden tulemisen keulakuviksi hankituista nuorista hankinnoista oli Nashville Predatorsista vaihdossa Mikael Granlundin hankittu sveitsiläislaituri Kevin Fiala, josta odotettiin uutta kärkikenttien hyökkääjää useiksi vuosiksi.

Vikkeläjalkainen 23-vuotias Fiala on kuitenkin osoittautunut Wildille kaikkea muuta kuin pelejä ratkovaksi hyökkäyspelin maestroksi. Sveitsiläinen 1. kierroksen varaus on mahtunut 13 ottelua pelanneen Wildin kokoonpanoon vain kahdeksassa ottelussa, joissa mies on merkkauttanut tähän saakka yhden syöttöpisteen.

Minnesotan päävalmentaja Bruce Boudreau kertoi vastikään Fialan hyökkäyspään taitojen takaavan tälle enemmän peliaikaa jatkossa, mutta kaikesta huolimatta pelaajan ja seuran välinen liitto näyttäisi rakoilevan jo nyt, reilusti alle vuosi miehen hankinnan jälkeen.

Sveitsiläislaituri on kaiken lisäksi seuran jo potkut saaneen ex-GM:n hankinta, eikä miehen uskota lukeutuvan nykyisen GM Bill Guerinin suosikkipelaajiin. Onkin mielenkiintoista nähdä, jääkö vuosia seuran parhaisiin hyökkääjiin lukeutuneen Granlundin vaihturista tulossa seuralle todellinen floppihankinta ja kenties seuraava siirtonappula.