Auts! Pekka Rinne ilakoi nollapelin helppoudella aiemmin, NHL-joukkue tylytti nyt karusti ja antoi täyslaidallisen

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinteen lokakuussa ampumat sanat kolahtivat pelaajan omaan nilkkaan viikonloppuna ikävällä tavalla. Suomalainen torjui Chicago Blackhawksin viime kuun lopussa nurin luvuin 3-0, mutta Suomen aikaa sunnuntaiyönä voimasuhteet kääntyivät totaalisesti.

Rinteellä ei ollut tietoakaan nollapelistä. Suomalaisvahti otettiin vaihtoon pelin puolessa välissä 0-4-tilanteessa, ja tästäkös Blackhawks-penkki innostui. Rinne nimittäin kertoi tuon aiemman 3-0-pelin jälkeen, että nollapeli oli hänen uransa yksi helpoimmista. Silloin Rinne joutui ottamaan vain 20 kutia, ja kehut olivat ilmeisesti suunnattu Predsin puolustuspelaamiselle.

Pelaaja suututti kuitenkin Blackhawks-pelaajat kerrottuaan nollapelin helppoudesta. Nyt Chicagon penkiltä annettiin Rinteen suuntaan täyslaidallinen, kun hänet otettiin vaihtoon.

Viikonlopun kohtaamisessa Chicago ampui Rinnettä ja kakkosvahti Juuse Sarosta kohti yhteensä 24 kertaa. Näistä Rinnettä kohti tuli 14 kutia.

Kuluva kausi on ollut 37-vuotiaalle kempeleläiskonkarille vaikea. Pikkumustat ovat tarttuneet 13 pelissä vain 89,9 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvo sentään on siedettävä 2,82.

Helppoa ei ole ollut Predsissä lähivuosina ykkösveskarin paikkaa yrittävällä Saroksellakaan. Forssan 24-vuotiaalla tähdelläkään. Saros on pysäytellyt kiekkoja kahdeksassa pelissä 88,2 pinnan tarkkuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on karu 3,67.

LUE MYÖS:
Jack Hughes ja Kaapo Kakko jäävät kakkosiksi! Kolmas superjunnu takoo hurjaa jälkeä NHL:ssä

21 osumaa! Pohjois-Amerikassa todistettiin järjettömiä maalitalkoita

Likainen niitti! NHL-kovanaama taklasi vastustajaa suoraan päähän – katso ruma temppu


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!