Jack Hughes ja Kaapo Kakko jäävät kakkosiksi! Kolmas superjunnu takoo hurjaa jälkeä NHL:ssä

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksin viime kesäänä koko tilaisuuden kolmantena varaamaa Kirby Dachia ei odotettu vielä täksi kaudeksi NHL:ään. Huippulupaava kanadalaishyökkääjä pelasi kolme ottelua AHL:ssä, ennen kuin hänet nostettiin maailman ykkösliigaan. Hän on pelannut nyt 14 ottelua NHL:ssä tehoilla 5+4=9.

Viime yönä Dach oli jälleen erinomaisessa vireessä Buffalo Sabresia vastaan. 18-vuotias hyökkääjä tykitti kaksi maalia Chicagon 4-1 voitossa.

18-vuotiaan pelaajan tehoileminen NHL:ssä on todella harvinaista. Dachista tuli koko Chicago Blackhawksin pitkän historian kolmas 18-vuotias pelaaja, joka on tehnyt useamman maalin yhdessä ottelussa. Aiemmin tähän ovat pystyneet ainoastaan Chicago-legendat Eddie Olczyk vuonna 1985 ja Patrick Kane vuonna 2007.

Dachin pisteputki on nyt neljän ottelun mittainen. Hän on Blackhawksin historian neljäs 18-vuotias pelaaja, joka on pystynyt yhtä pitkään pisteputkeen. Jos pisteputki jatkuu vielä yhden ottelun verran, Dach nousee historian kärkikolmikkoon Eddie Olczykin ja Bobby Hullin rinnalle.

Ennen Dachia varatut Jack Hughes ja Kaapo Kakko ovat jääneet ottelua kohden tehdyissä tehoissa kanadalaisen taakse. 19 ottelua pelannut Hughes on tehnyt tehot 4+6, kun taas Kakko on tehnyt 16 otteluun tehot 6+2.