Tampa Bay Lightningin megatähti Nikita Kutsherov takoi viime kauden runkosarjassa taululle käsittämättämät tehopisteet 41+87=128. Lukema, jolla irtosi myös ylivoimainen pistepörssin voitto sekä tukku henkilökohtaisia palkintoja.

Myös joukkueena täysin ylivertaisen runkosarjan pelanneen Lightningin kausi päättyi kuitenkin pudotuspelien avauskierroksella sensaatiomaisesti neljässä ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Kutsherov kertookin tämän kauden tekemisen perustuvan runkosarjan tehopistesaldojenkin kustannuksella joukkueen valmistamiseen menestymään oikealla hetkellä.

Venäläistähti itse oli viime keväänä isossa roolissa pilaamassa joukkueensa pudotuspelimahdollisuuksia hankkimalla kahden ottelun pelikiellon Columbus-puolustaja Markus Nutivaaran telomisesta.

– Tunteet ottivat vallan. Se oli todella typerä temppu. En tarkoittanut satuttaa häntä tai tehdä mitään pahaa. Se oli opettavainen prosessi. Nyt tajuan, etten voi tehdä mitään tuollaista, varsinkaan pudotuspeleissä. Haluan olla silloin parhaimmillani, 26-vuotias Kutsherov selvitti The Athleticille.

Myös viime kauden henkilökohtainen palkintosade on miehen mukaan nyt toisarvoista. Supertähti haluaa voittaa.

– Rehellisesti, en tarvitse niitä (henkilökohtaisia palkintoja). Jos voitan, se on hienoa, mutta ennen kaikkea haluan voittaa Stanley Cupin. Haluan olla itsekäs ennen kaikkea tässä kategoriassa.

Mies kertoo saaneensa hyvän neuvon maanmieheltään Aleksandr Ovetshkinilla, jolla kesti lähes 15 vuotta voittaa himoitsemansa NHL-mestaruus.

Ovie sanoi samat sanat. En välitä henkilökohtaisista palkinnoista, paitsi voittamisen kannalta. Loppujen lopuksi muistat, että hauskin osuus tätä ammattia on voittaa Stanley Cup ja saada nimesi kannun kylkeen, Kutsherov muistuttaa joukkuepelin perimmäisestä tarkoituksesta.

Runkosarja hienosäätöä pudotuspelejä silmällä pitäen

Kutsherov kertoo Tampan pelin tähtäävän tällä kaudella runkosarjan ylivoimaisen dominoinnin sijaan joukkueen valmistamiseen kohti kevään ratkaisupelejä.

– Emme halua ajatella vain maalintekoa. Haluamme myös suojella omaa maaliamme niin hyvin kuin mahdollista. Pudotuspeleissä maalimäärät laskevat. Haluamme olla varmoja siitä, että ymmärrämme asian tosipelien alkaessa ja pelaamme hyvin puolustussuuntaan. Runkosarja tarkoittaa meille itseluottamuksen rakentamista pudotuspelejä silmällä pitäen, Kutsherov avaa.

Onko ylivertaisella materiaalilla operoiva Tampa Bay oppinut läksynsä? Mikäli on, on Lightningin mestaruusjunan pysäyttäminen tällä kaudella todella vaikea savotta mille tahansa joukkueelle.

LUE AIHEESTA MYÖS: Supertähtiä vilisevä NHL-seura sortunut ylimielisyyteen – kapteeni jyrähtää: ”Tulee todella pitkä vuosi, jos…”