Jukurit on kertonut mielenkiintoisesta uudesta hankkeesta.

Liiga-joukkueen kotikaupungin Mikkelin pääkirjastosta on nimittäin jatkossa mahdollista lainata neljää Jukurien kausikorttia.

Idea korttien tuomiseen ei ole mikkeliläisjoukkueen, vaan se on napattu Helsingistä, jossa Töölön kirjastosta on voinut lokakuun alusta alkaen lainata Korisliigan Helsinki Seagullsin kausikortteja.

Jukurit on nettisivullaan julkaisemansa tiedotteen mukaan tiettävästi ensimmäinen Liiga-joukkue, joka tarjoaa kausikortteja paikallisen kirjaston kautta lainattavaksi.

– Tämän kauden teemanamme on toimia ja pelata omien puolesta, ja tämä sopii siihen teemaan erityisen hyvin. Haluamme, että ihan jokaisella olisi mahdollisuus olla mukana ja kokea se yhteisöllisyys, joka Jukurien kotiotteluissa on, toteaa seuran markkinointi- ja tapahtumavastaava Kristiina Tiippana.

Kirjaston kausikortit ovat kaikkien kirjaston asiakkaiden lainattavissa. Yhdellä kirjastokortilla voi lainata yhden kausikortin, ja kausikortti voi olla kerralla lainassa viikon ajan, joten kertalaina mahdollistaa yleensä yhden tai kaksi ottelua.

– Vaikka kausikortit eivät ole aivan keskeisintä kirjaston toiminta-aluetta, toteuttavat ne kirjastoille tärkeää yhdenvertaisuuden teemaa. Olemme mielellämme mukana mahdollistamassa myös tällaista yhteisöllisyyttä, kertoo puolestaan Virpi Launonen Mikkelin seutukirjastosta.

Kirjaston kausikortit ovat lainattavissa koko runkosarjan ajan eli maaliskuuhun 2020 asti.