SuomiKiekko julkaisee alkaneella liigakaudella tasaiseen eri kategorioiden top-listoja. Nyt käsittelyyn pääsevät alkukauden kummallisimmat tilastoihmeet. Kyseessä voi olla pelaajan, joukkueen, ilmiön tai ihan mikä muun hyvänsä jonkinlainen numero- tai tilastokummajainen.

Lukijan on syytä huomioida, että lista on kasattu kieli poskessa -mielellä – joskin, kuten asiaan kuuluu, on jokainen kohta totisinta totta.

8. Ville Petmanin peliaika

Lappeenrannassa syntynyt sentteri on merkitty Lukon kokoonpanoon 15 ottelussa. Siihen nähden peliaikakeskiarvo 3.53 on niin pieni, että sääliksi meinaa käydä. Tehoitta vetänyt hyökkääjä on jäänyt tyystin sekunneitta neljässä pelissä. Korkein peliaika on reilut kahdeksan minuuttia. Petmanille ei ole kirjattu tehotilastoon ensimmäistäkään plussaa.

7. Anrei Hakulisen ja Oskari Mannisen tekemä maali

Tässä jos jossain on taikaa. Numerolla 94 pelaava maajoukkuemies Hakulinen (kuvassa) nakkasi viime lauantaina Jukurien reppuun maalin numeron 41, eli Mannisen syötöstä. Arvatkaapa paljon ottelussa oli katsojia? Niinpä. 4 194. Ottelu päättyi syöttäjän numeron kunniaksi 4-1.

6. Justus Annusen ja Michael Garteigin tehoilu

0+2=2 ja 0+2=2. Kärppien ja Tapparan vahdit ovat saalistaneet enemmän pinnoja kuin moni tunnettu liigapelaaja.

Huonommin ovat tehoilleet esimerkiksi sellaiset nimet kuin Toni Kähkönen (1+0=1), Thomas Nykopp (1+0=1), Frank Gymer (1+0=1), Tuukka Mäntylä (0+1=1), Joe Piskula (0+1=1), Otto Nieminen (0+1=1), Lennart Petrell (0+1=1), Tony Sund (0+1=1), Ben Blood (0+0=0), Miro Karjalainen (0+0=0) ja Miska Humaloja (0+0=0).

Annunen tuli syksyllä tutummaksi Liigan uudesta nollaputkiennätyksestä.

5. Pelicansin kotiotteluiden päästetyt maalit

Lahdesta kuuluu vähemmän hyviä uutisia. Viime kauden runkosarjan kolmonen Pelicans on kyykännyt kotipeleissään oikein urakalla. Yhdeksässä pelissä pistetili on karttunut kahdeksalla pinnalla ja omissa on kilissyt 33 kertaa.

Sport takoi viisi, Ilves seitsemän ja Ässät kuusi maalia Lahdessa. Kaikki nämä joukkueet olivat kyseisten pelien aikaa alemman pudotuspeliviivan alla.

4. John Perssonin perustilastot

Pelikieltoaan lusiva SaiPan maalitykki on kuin ensimmäistä kertaa Euroopassa, mutta toista kertaa Suomessa oleva ihmemies Intiasta. Persson on maalipörssin kolmonen kymmenellä häkillä, mutta vastaavasti syöttöpinnoja on kertynyt yksi ainoa kappale.

SaiPan hyökkääjä on lisäksi koko sarjan viimeisenä tehotilaston miinusvertailussa. Hänen tilastoihin on kirjattu peräti 18 miinusta 16 ottelussa.

3. Tyler Morleyn kypärätemppu

Liigadatan Twitter-tili kertoi, että Tapparan Morleyn lauantaina KalPaa vastaan paiskoma kypärätemppu oli 2000-luvulla sarjan historian nopein hyökkääjän tekemä ja toiseksi nopein kaikki pelaajat huomioiden. Kanadalaistähti iski maalinsa neljään minuuttiin ja 56 sekuntiin.

Kaikkein käsittämättömintä knallissa oli se, että Tapparan ykkössentteri iski kolmesta maalista peräti kaksi alivoimalla.

2. Teemu Turusen herääminen

Kevään Suomen mestarin alkukausi oli tukala, sillä syyskuu toi HIFK:n paidassa vain tehot 3+2=5, mutta nyt kasassa ovat jo pisteet 8+12=20. Tähti on yli piste per peli -tahdissa – se, jos joku on ikävä asia jokaisen vastustajan kannalta. Turunen on takonut kuudessa pelissä peräkkäin vähintään kaksi pinnaa per matsi.

Vaikka HIFK:n sijoitus on pitkään ollut ”jotain ihan muuta”, on joukkueen tekemisessä ollut nähtävillä erinäisiä lupaavia pelillisiä seikkoja.

1. TPS:n kotiotteluiden pisteet

Kahdeksan ottelua, kahdeksan tappiota ja yksi pinna. Maaliero 11-28. TPS:n kotiotteluiden otteet olleet kaikkea muuta kuin edes siedettäviä. Keskiviikkoinen näytti tunnelmaltaan siltä, ettei kiekko jaksa kiinnostaa perinteikkäässä Turussa kuin kourallista. Kaiken kukkuraksi TPS-kannattajat ryhtyivät boikottiin.

LUE TÄMÄN RANKINGIN KÄRKIASIASTA LISÄÄ: Jukurit teki historiaa TPS:n kustannuksella, nyt fanitkin ryhtyivät boikottiin – Kalle Kaskisen mielestä tämä on ongelma: ”Ne ovat tuskaisen pieniä”