Tässä kalpenee moni tähti – hirmuvireinen Patrik Laine nousi upean tilaston kärkipaikalle

© Kuva: Getty Images

NHL:n pistepörssin kärkeen noussut Patrik Laine oli viime yönä hävyttömässä iskussa taottuaan Winnipeg Jetsin 5-2-voittoon päättyneessä Minnesota Wild -pelissä tehot 2+2=4. Suomalainen johtaa NHL:n pistepörssiä yhdessä Edmonton Oilersin Connor McDavidin kanssa tehoin 3+7=10.

21-vuotias Laine pisti yöllä kahdella maalillaan historiakirjoja uuteen uskoon. Pelaaja on tehnyt NHL:n runkosarjan 242 ottelussa nyt 113 maalia, joka on historiallisen kova määrä eurooppalaisista alle 22-vuotiaista pelaajista puhuttaessa.

Se on eniten kaikista yhdessä aikoinaan saman verran maaleja paukuttaneen Jaromir Jagrin kanssa. Hän kiskoi tuon määrän NHL:ssä alle 22-vuotiaana vuosina 1990-94.

Venäläistykit Ilja Kovaltshuk ja Alex Ovetshkin miehittävät tässä tilastossa sijoja kolme ja neljä 108 ja 98 maalillaan. Laineelta ei pidä ottaa mitään pois, mutta huomionarvoista on se, että NHL:ssä on nähty lähivuosina joko kokonaisia tai puolikkaita työsulkukausia.

Laine täyttää 22 vuotta ensi vuoden huhtikuussa. Kiekkolegenda Esa Tikkanen on vakuuttunut suomalaisen vireestä.

– Mä oon jo pitkään sanonu, että Patrik Laine tarvii kunnon sentterin ja niin on sanonu moni muukin. Nyt viimein sitten Paul Mauricekin (Jets-päävalmentaja) tajus sen ja Pate painaa ykkösessä koko NHL:n pistepörssin kärjessä, Tikkanen kirjoitti Twitterissä.