Dallas Starsin suomalaishyökkääjä Roope Hintz on saanut toiselle NHL-kaudelleen rymisevän startin.

22-vuotias pikakiituri on ollut kolmen ottelun tappioputkessa rypevän Starsin parhaita pelaajia. Se kertoo jo paljon, että Hintz on tehnyt kolmella osumallaan puolet Starsin joukkueen tämän kauden maaleista.

The Athletic -lehden Starsista vastaava toimittaja Sean Shapiro tarjosi maanantain kolumnissaan mielenkiintoisen huomion Hintzin braavuurikikasta, joka on tuottanut tällä kaudella vihollisille vaikeuksia.

– Antakaa minun esitellä teille Roop-a-loopin. Piirtäkää viiva keskialueen vasemmalla kaistalle ja jatkakaa sitä viistoon vastustajan maalille päin, aloituspisteisiin asti. Tämä on reitti, jota Hintz on käyttänyt useasti tällä kaudella. Hänen nopeutensa tulee olemaan iso osa Starsin hyökkäysarsenaalia. Tämä kuvio tarjoaa suomalaishyökkääjälle loistavan paikan ampua kämmenellä liikkeen yhteydessä, Shapiro kirjoitti, huomauttaen myös samalla, että hänen keksimä Roop-a-loop ei nimenä oikein toimi, jos se lausutaan suomalaisittain oikein.

Hintz antoi maanantaiyönä Detroit Red Wingsiä vastaan hyvän näytteen ”salaisesta aseestaan”, kun hän viiletti vasenta laitaa pitkin kaikista ohi ja tulitti sen jälkeen kiekon komeasti ohi maalivahti Jonathan Bernierin.

– Yritän tehdä sen jokaisessa pelissä. Joskus kaikkien ohi pääsee, mutta joskus taas ei. Tänään se meni hyvin, Hintz avasi The Athleticille Roop-a-loopia.