Seura yhä hakusessa! Nämä viisi NHL-konkaria edelleen ilman työpaikkaa

© Kuva: Getty Images

Patrick Marleaun solmittua hiljattain sopimuksen San Jose Sharksin kanssa nimekkäimmät vapaat pelaajat on jo kiinnitetty NHL-sopimuksilla.

Markkinoilta löytyy silti yhä useita kokeneita ja käyttökelpoisia takavuosien tähtiä, jotka toisivat kokemusta sekä alempien kenttien osaamista useamman seuran kokoonpanoon.

Dion Phaneuf

34-vuotias takavuosien tähtipuolustaja on rikkonut 30 tehopinnan rajan kymmenesti 14 NHL-kautensa aikana. Varsinkin viime kausi oli kuitenkin pitkäaikaiselle Toronto-kipparille vaikea. Los Angeles Kingsiä edustanut kovaotteinen kanukki merkkautti runkosarjassa vain seitsemän (1+6) tehopistettä. Edelleen käyttökelpoinen kolmosparin luuta.

Thomas Vanek

Itävaltalaislaituri on rikkonut 20 maalin rajapyykin peräti 11 kaudella. 35-vuotias konkari iski viime kaudella Detroit Red Wingsin riveissä pelaamissaan 64 pelissä varsin kunnioitettavat 16 maalia ja 36 tehopinnaa. Pelipaikan luulisi löytyvän myöhemmin kauden aikana.

Brian Boyle

Lähes kaksimetrinen ja yli 110-kiloinen sentterikolossi iski viime kaudella 24 tehopistettä. Tuo santapaperia ja syvyyttä varsinkin pudotuspelejä silmällä pitäen, mikäli 34-vuotiaalle löytyy ottaja.

Jason Pominville

Takavuosina kahdeksan yli 50 tehopinnan kautta pelannut 37-vuotias laituri ei ole enää lähelläkään takavuosien tasoaan, jos mittarina käytetään hyökkäyspään tehoja. Toisi edelleen tärkeää kokemusta ja alempien kenttien ratkaisuvoimaa varsinkin pudotuspelivaiheessa.

Troy Brouwer

Mies ostettiin ennen viime kautta ulos sopimuksestaan Calgaryssä. Sai sittemmin vuoden sopimuksen Florida Panthersilta merkkauttaen 75 peliin 25 tehopistettä. Sai seuralta tryout-sopimuksen vielä harjoitusleirille, mutta 34-vuotias konkari ei onnistunut enää vakuuttamaan seurajohtoa hyödyllisyydestään. Saattaa löytää töitä myöhemmin kauden aikana. Vakituisen kokoonpanopaikan löytyminen NHL:stä kiven alla.