Patrik Laineen viime kausi oli nuoren hyökkääjän NHL-uran ehdottomasti vaikein. Maalitykki jäi Winnipeg Jetsissä pienelle jääajalle, ja tehoja tuli vähemmän kuin koskaan. Runkosarjassa Laineen nimiin merkattiin 30 maalia ja 50 tehopistettä.

Tälle kaudelle odotukset Laineen suhteet eivät monella olleet katossa. Winnipeg-tähti pääsi kuitenkin näpäyttämään epäilijöitään, ja on nyt iskenyt viiteen otteluun tehot 3+7=10. Saldolla irtoaa NHL:n pistepörssin kärkipaikka.

The Athleticin haastattelussa Laine viimein kertoo, miksi viime kausi oli niin heikko.

– Ehkä viime yönä luulin tekeväni paljon töitä, mutta kun ajattelen asiaa nyt, en ehkä tehnyt niin paljon kuin luulin, Laine analysoi.

– Viime vuonna minua stressasi sopimukset ja muut sellaiset asiat. Nyt minulla on sopimus taskussani, joten nyt voin vain pelata lätkää ja olla murehtimatta sellaisia.

Tällä kaudella Laine on halunnut pelata myös fyysisempää kiekkoa. Se on näkynyt kaukalossa. Viimeisimmässä ottelussaan hän antoi kahdeksan taklausta.

– Se oli isoin juttu, jonka halusin lisätä tänä vuonna. Olla aktiivinen, yrittää luoda irtokiekkoja, voittaa omat kaksinkamppailuni.