Paljastus: NHL:ssä kaupattu suomalaishyökkääjä on melkoinen ongelmatapaus? Jopa pelitoveri heitti häpeilemättä ”bussin alle”

© Kuva: Getty Images

Suomalaishyökkääjä Aleksi Saarelan matka rapakon toisella puolella on ollut hyvinkin erikoinen.

Rauman Lukon kasvatti on kiekkoillut nyt Pohjois-Amerikassa kolmen kauden ajan ja hänet on kaupattu tässä ajassa jopa kolmeen otteeseen.

Edellisin näistä tapahtui tällä viikolla, kun Chicago Blackhawks kauppasi suomalaisen Florida Panthersin riveihin. Toiseen suuntaan siirtyi puolustaja Ian McCoshen.

Jos Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedmanin raportointia on uskominen, niin ei vaikuta enää sattumalta, että NHL-seurat ovat halunneet päästä eroon 22-vuotiaasta suomalaisesta.

– Saarela on kiehtova tapaus. Rangersin vuoden 2015 kolmannen kierroksen varaus kaupattiin ensiksi Hurricasiin. Sen jälkeen hänet myytiin Blackhawksille, ja nyt viimeisimpänä matka jatkui Florida Panthersiin. Hänen lahjakkuuttaan ei voi kiistää. Yksi hänen joukkuetovereistaan kertoi, että: ”Saarelan laukaus on todellinen pommi, mutta on olemassa syy siihen, miksi hänet on kaupattu niin monta kertaa.” Friedman avasi 31 Thoughts -kolumnissaan.

Viime kaudella AHL:ssä 30 maalia ampunut Saarela aloitti uudessa AHL-seurassaan heikosti, kun viiteen otteluun kertyi vain yksi syöttöpiste.

– Hän lähti Carolinasta ovet paukkuen, jonka jälkeen NHL-organisaatio väitti, ettei hän ole tehnyt tarpeeksi töitä, eikä häntä kiinnostanut muuttaa sitä. Hän ei saanut paljoa peliaikaa Rockfordissa (Blackhawksin farmiseura), eikä hän pitänyt siitä. Florida saattaa olla hänen viimeinen pysäkki Pohjois-Amerikassa, Friedman sanoo.


Kärpät – Ilves | Betsit Kärpille!

Onko Ilves toipunut lauantaisesta rökityksestä vai tuleeko lisää lunta tupaan?