NHL-toimittaja uskoo: Buffalon Rasmus Ristolainen ei enää myynnissä – tässä syy

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin vahva alkukausi on hiljentänyt ainakin toistaiseksi siirtohuhut joukkueen pitkäaikaisen luottopuolustaja Rasmus Ristolaisen ympärillä.

Kahdeksasta ensimmäisestä pelistään kuusi voittoa sekä yhden jatkoaikapisteen napannut seura on viimein tilanteessa, jossa sen materiaalilla uskotaan olevan mahdollisuudet jopa pudotuspelipaikkaan – ensimmäiseen sitten kevään 2011.

TSN:n toimittaja Pierre LeBrun arvioikin Sabresin seurajohdon haluavan ainakin tällä hetkellä säilyttää joukkueensa harmonian, minkä vuoksi muutoksia kokoonpanon suhteen on tuskin luvassa, ainakin mikäli se säilyttää hyvät asemansa pudotuspelipaikkaa ajatellen myös kauden edetessä.

LeBrun muistuttaa myös Ristolaisen olevan tyytyväinen seuran peräsimeen tulleeseen uuteen päävalmentajaan Ralph Kruegeriin huolimatta siitä, että tuore koutsi on pudottanut turkulaispuolustajan pois ykkösylivoimasta ja vähentänyt samalla miehen vastuuta myös alivoimassa.

Ristolaisen pelin kokonaisvaltaisemmasta otteesta kertoo osaltaan miehen tehotilasto. Vain kolme syöttöpistettä alkukauden otteluissa kerännyt puolustaja on tällä hetkellä entistä luotettavampi myös omaan päähän pelatessa.

LUE MYÖS: Ilja Kovaltshuk vaihtamassa seuraa? Etupainotteinen jättisopimus herättämässä seurojen kiinnostuksen