Vaikka New York Rangersin suomalaislupaus Kaapo Kakko pääsi keskiviikkona jo toisen kerran maalin makuun NHL:ssä, on 18-vuotiaan turkulaisen pelaamisessa vielä runsaasti kehitettävää.

The Athletic -lehden toimittaja Jonathan Willisin tuore listaus NHL:n alkukauden parhaista tulokkaista ei tarjonnut kovinkaan mairittelevaa kuvaa Kakon suorituksista.

Kakon nimi löytyi Willisin listalta kohdasta: ”putoamassa Calder-taistelusta.” Nuoren suomalaistaiturin edellä oli peräti 20 muuta NHL-tulokasta.

– Kuten Jack Hughesilla, niin Kakolla on ollut myös ollut vaikeuksia sopeutua NHL:ään 18-vuotiaana tulokkaana. Hän teki toisen maalinsa Tampa Bay Lightning -ottelussa, mutta hänen tehottomuuttaan isompi ongelma on ollut se, kuinka toispuolisia hänen tilastonsa ovat olleet. Kun Kakko on ollut jäällä, niin laukaustilasto on ollut Rangersia vastaan 52-92 sekä maalisuhde tasakentällisin on ollut 1-9. Isossa kuvassa, nuo eivät ole merkittäviä asioita Kakon uran kannalta, mutta mitä tulee tulokaspalkinnon voittamiseen, ne merkitsevät paljonkin, Willis kirjoitti.

Toimittajan kärkiehdokkaat Calder-pystin voittajaksi olivat Hughesin veljekset Jack ja Quinn, kuin myös Colorado Avalanchen puolustaja Cale Makar ja Buffalo Sabresin hyökkääjä Victor Olofsson.

Willis uskoo myös, että Winnipeg Jetsin suomalaispuolustaja Ville Heinola on vielä mukana taistelussa.